e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Α΄ τάξη τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή τής Δράμας και τής Καβάλας, στο πλαίσιο τού πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Σελίδες ενός ταξιδιωτικού οδηγού: περιδιάβαση Νομών Δράμας και Καβάλας» και τού προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα «Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση: Πολιτιστική εταιρεία που πραγματοποιεί πολιτιστικούς περιπάτους».
Τριάντα έξι μαθητές περιηγήθηκαν, από τις 6 Απριλίου έως τις 8 Απριλίου 2017, στους Νομούς Δράμας και Καβάλας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ. Χ. Αλεξάνδρου, Α. Πιλωνά, Ο. Σφυρίδου και Κ. Χρυσοβέργη.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο τής Αμφίπολης, το οινοποιείο «Κτήμα Βιβλία Χώρα» στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, στο Μουσείο Καπνού, στο Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στο Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη (Σπήλαιο Μααρά), το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο τού κόσμου.
Περιηγήθηκαν στην Καβάλα και επισκέφθηκαν την παλιά πόλη, το Ιμαρέτ, τα τείχη και την Ακρόπολη, αλλά και στη Δράμα, στο Πάρκο τής Αγίας Βαρβάρας, στις καπναποθήκες, τους υδρόμυλους και τα νεοκλασικά κτήρια τού κέντρου τής πόλης.
Προϊόν τού πολιτιστικού προγράμματος των μαθητών και τής εκδρομής τους είναι ένας πρωτότυπος δίγλωσσος ηλεκτρονικός ταξιδιωτικός οδηγός που δημιούργησαν οι μαθητές κυρίως τού γερμανικού τμήματος με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Γερμανικών κ. Χρυσάνθης Αλεξάνδρου, υπεύθυνης τού πολιτιστικού προγράμματος, σε συνεργασία με τη φιλόλογο κ. Σ. Χαριτίδου και τον καθηγητή πληροφορικής κ. Μ. Γεωργάκα.
Τη δουλειά τους μπορεί να επισκεφθεί ο καθένας στη διεύθυνση https://padlet.com/chryssalida/selides_drama_kavala ή στο ιστολόγιο τού Λυκείου.