e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η χορωδία τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης και των Αποφοίτων τού Αρσακείου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Χριστούγεννα σαν άλλοτε - Η γοητεία τής οπερέτας υπό το πέπλο των Χριστουγέννων» που διοργάνωσε η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο τής εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την εκτέλεση και την ερμηνεία ξεχωριστών τραγουδιών από οπερέτες γνωστών Ελλήνων συνθετών, όπως είναι ο Κώστας Γιαννίδης, ο Νίκος Χατζηαποστόλου και ο Μιχάλης Σουγιούλ. Το ρεπερτόριο περιλάμβανε και άλλα δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την ευθύνη τής μουσικής προετοιμασίας είχε η καθηγήτρια Μουσικής τού Σχολείου κ. Αναστασία Γκίνη.
Τα μουσικά σύνολα (σολίστες, χορωδίες και Νέα Συμφωνική Ορχήστρα) διηύθυνε ο καταξιωμένος μαέστρος κ. Καμπάνης Σαμαράς, ενώ τον συντονισμό των φωνητικών συνόλων είχε η μουσικός και διευθύντρια χορωδιών κ. Βασιλική Κατσούκα-Σαμαρά.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ.