e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρακολουθούν κάθε χρόνο τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στο πλαίσιο των "Ημερών Σταδιοδρομίας", σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας τού Α.Π.Θ και τού ΠΑ.ΜΑΚ.  
Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η ουσιαστική και άμεση ενημέρωση των μαθητών τής Γ΄ τάξης, από μέλη Δ.Ε.Π. όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων τού Α.Π.Θ. και τού ΠΑ.ΜΑΚ, για το πρόγραμμα σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων τους.
Την εβδομάδα 12 ώς 16 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδήλωση με θέμα «Οι σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».
Η ενημέρωση αφορούσε, εκτός από το πρόγραμμα σπουδών τού κάθε τμήματος, και στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, που πλέον προσφέρονται από όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα στη χώρα μας, αλλά και τις δυνατότητες συνέχισης των σπουδών σε πανεπιστήμια τού εξωτερικού.
Τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας η εκδήλωση «Μαθαίνω πριν σπουδάσω».
Οι καθηγητές ανέπτυξαν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε τμήματος και διαλεύκαναν τις απορίες των μαθητών για μαθήματα, μεταπτυχιακές σπουδές και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει κάθε τμήμα αλλά και σε άλλες διεξόδους που μπορεί να υπάρχουν κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας των σπουδών.
Τους μαθητές συνόδευσαν η οικονομολόγος και υπεύθυνη τού ΣΕΠ κ. Α. Πιλωνά και η φιλόλογος κ. Ι.Αναγνώστου.
Περισσότερα εδώ.