e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ο μήνας Μάρτιος είναι πάντα αφιερωμένος από τη μη κυβερνητική οργάνωση Actionaid, μια οργάνωση που μάχεται ενάντια στη φτώχεια παγκοσμίως, στην εκπαίδευση.
Η Actionaid καλεί όλα τα σχολεία να ονομάσουν μια εβδομάδα τού Μαρτίου Μαθητική Εβδομάδας Δράσης, να πάρουν θέση για τη δικαιοσύνη και την ισότητα στον κόσμο και να γίνουν τα σχολεία χώροι υπεράσπισης τού πλανήτη με δράσεις και εκδηλώσεις που ενώνουν τους πολίτες για να αναλάβουν δράση ώστε να χτίσουμε έναν κόσμο χωρίς ακραία φτώχεια.
Εφέτος η 13η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης ήταν αφιερωμένη στους 17 Στόχους τής Βιώσιμης Ανάπτυξης ή αλλιώς 17 Παγκόσμιους Στόχους, προκειμένου οι μαθητές να ενημερωθούν γι'  αυτούς και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία τους, ενώ καρπός τής συμμετοχής κάθε σχολείου στην Εβδομάδα Δράσης 2018 ζητείτο να είναι μια δράση, μια ιδέα, μια έμπνευση που θα αποτυπωνόταν σε ένα αυτοσχέδιο περιοδικό ή αλλιώς σε ένα fanzine.
Έτσι, λοιπόν, τα μέλη τής Ομάδας Εθελοντισμού τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα τής Actionaid, συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ενημερώθηκαν για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, επεξεργάστηκαν το εκπαιδευτικό υλικό τής Actionaid για τη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης και στη συνέχεια σε ομάδες, αφού επέλεξαν τον στόχο τού οποίου την εκπλήρωση θεωρούν σημαντικότερη, δημιούργησαν τα δικά τους fanzine.
Τη δράση συντόνισε η φιλόλογος κ. Ιφιγένεια Αναγνώστου, που συνεργάστηκε με τα παιδιά τού Α΄3 τμήματος και την Ομάδα Εθελοντισμού τού Σχολείου.