e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 οι μαθητές τού τμήματος Α΄3 τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και συγκεκριμένα τής διδακτικής ενότητας «Τα φύλα στη Λογοτεχνία», πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την έκθεση και να συμμετάσχουν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το Προσωπικό είναι Πολιτικό. Συζητάμε για τον Φεμινισμό», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο τής έκθεσης τού Ιδρύματος τής Βουλής «Ο φεμινισμός στα χρόνια τής μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις».
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργανώνεται από το Ίδρυμα τής Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση αναφέρεται στον φεμινισμό των χρόνων μετά τη Μεταπολίτευση, τού 2ου κύματος, όπως ονομάζεται, (1974-1990) και στόχος είναι να παρουσιάσει μέσα από υλικά τεκμήρια τις βασικές ιδέες αυτού τού κινήματος, τις διεκδικήσεις του, καθώς και τις μορφές που χρησιμοποίησε για να τις προβάλει.
Η έκθεση συνοδεύεται και από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο, με βιωματικές δράσεις, οι μαθητές ωθούνται στη συνειδητοποίηση των απόψεων και των ενεργειών τού φεμινιστικού κινήματος αυτής τής περιόδου.
Τους μαθητές συνόδευσαν στη διδακτική αυτή επίσκεψη η φιλόλογος καθηγήτρια τού τμήματος κ. Ιφιγένεια Αναγνώστου και η οικονομολόγος καθηγήτρια κ. Μαρία-Αμαλία Βέργουλα.
Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες από το βιωματικό εργαστήριο θα βρείτε στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ