e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τής Θεματικής Εβδομάδας τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης και τού μαθήματος τής Μουσικής, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 επισκέφθηκε το Σχολείο η υψίφωνος Νικολέτα Καπετανίδου, απόφοιτος τού Αρσακείου.
Η κ. Καπετανίδου υπήρξε ενεργό μέλος τής Χορωδίας τού Αρσακείου Θεσσαλονίκης καθ’ όλη τη διάρκεια τής φοίτησής της σε αυτό, συμμετέχοντας σε πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις και έχοντας διακριθεί σε μουσικούς διαγωνισμούς. Το 2010, παράλληλα με την απόκτηση τού πτυχίου της από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης τού ΑΠΘ, αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με Άριστα παμψηφεί και συνέχισε τις σπουδές της στην μουσική Ακαδημία Χανς Άισλερ στο Βερολίνο, όπου κατέκτησε και τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με εξειδίκευση στο οπερετικό τραγούδι.
Η Νικολέτα ετοίμασε για τους μαθητές μια πρωτότυπη βιωματική δράση με θέμα «Ο θαυμαστός κόσμος τού λυρικού τραγουδιού», σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Τζιουβάρα, απόφοιτο τού Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και τής Ιταλικής Φιλολογίας τού ΑΠΘ, πιανίστα, performer και ιδρυτικό στέλεχος τού Καλλιτεχνικού Σχήματος Opera Chaotique.
Τη δράση παρακολούθησαν τα μέλη τής Χορωδίας Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με ενδιαφέρον για τη μουσική. Την ευθύνη τής δράσης είχε η καθηγήτρια Μουσικής τού Σχολείου κ. Αναστασία Γκίνη.
Περισσότερες λεπτομέρειες και αποσπάσματα από την εκδήλωση στο ιστολόγιο τού Λυκείου, εδώ.