e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Κατά το τετραήμερο 5 έως 8 Μαΐου 2018 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο, το Τολό, στις Μυκήνες και στην Επίδαυρο.
Η εκδρομή περιελάμβανε επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, όπως στο Μουσείο τής Θήβας με τα εντυπωσιακά εκθέματα από τις ανασκαφές στον νομό Βοιωτίας, στην Ακρόπολη των Μυκηνών και στους τάφους των Ατρειδών, καθώς και στο αρχαίο θέατρο τής Επιδαύρου. Επίσης, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια τού Ναυπλίου, επισκέφθηκαν το Παλαμήδι με τη μαγευτική θέα και παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Harvard που εδρεύει στο Ναύπλιο.
Όπως κάθε σχολική εκδρομή, βέβαια, είχε και το ψυχαγωγικό της μέρος. Τις νυχτερινές εξόδους σε Ναύπλιο και το Τολό, φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια ή τα πιο μοντέρνα εστιατόρια των δύο πόλεων και, φυσικά, τη διασκέδαση μεταξύ των συμμαθητών στα δωμάτια τού ξενοδοχείου.
Η εκδρομή αυτή ήταν μια όμορφη εμπειρία για τους μαθητές, η οποία και διεύρυνε πολύπλευρα τις γνώσεις τους, αλλά και τους χάρισε άφθονες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.
Στην εκδρομή τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Ι. Αναγνώστου. Γ, Νάνου, Ο. Σφυρίδου και Σ. Χαριτίδου. Περισσότερες φωτογραφίες στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ.