e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η ομάδα Ρητορικής τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην τελική φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο 2ο ΓΕΛ Γλυφάδας και στην Παλαιά Βουλή, από τις 20 έως τις 22 Απριλίου 2018.
Τέσσερεις μαθήτριες, οι Α. Βαλτοπούλου, Χρ. Γουλή, Αφρ. Καράταγλη, Ελ. Κουγιουμτζόγλου, και ένας μαθητής, ο Β. Αλεξανδρής, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές-προπονητές τους κ. Β. Δεμίρη και Β. Βαβαρούτσο, συμμετείχαν στη συνάντηση που διοργανώθηκε από το ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, έχοντας προηγουμένως περάσει από την προκριματική φάση για τα σχολεία τής Β. Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο τού 2018 στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.
Η ομάδα σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στην τελική φάση. Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν τα παιδιά ήταν: 1. Πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή για ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα 2. Οι εκπομπές οι επονομαζόμενες reality εκμεταλλεύονται τους συμμετέχοντες παίκτες 3. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα αρχαία Ελληνικά πρέπει να διδάσκονται μόνο από μετάφραση.
Με τη συμμετοχή τους αυτή οι μαθητές ολοκλήρωσαν την εφετινή τους παρουσία σε πολλαπλούς ρητορικούς αγώνες αποκομίζοντας εμπειρίες, νίκες και εμπλουτίζοντας τη σκέψη και την επιχειρηματολογία τους.