e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Twinning μέσω ενός συνεργατικού έργου με τίτλο «VIEW» με μεγάλη επιτυχία.
Στο έργο αυτό, που συμμετείχαν μαθητές από τα τμήματα Αγγλικών των Α΄και Β΄ τάξεων τής καθηγήτριας Αγγλικών κ. Κατερίνας Κυριακίδου, συνεργάστηκαν 8 σχολεία τής Ευρώπης από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα, τη Δημοκρατία τής Τσεχίας και την Πολωνία.
Το έργο, που ξεκίνησε στην αρχή τής σχολικής χρονιάς και ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαϊου, στόχο είχε να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους σκέψη μέσα από μια διαδικασία επιλογής, έρευνας, γνωριμίας και παρουσίασης των σημαντικότερων γυναικείων προσωπικοτήτων τής Ευρώπης.
Οι συνεργατικές εργασίες των μαθητών που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα τού e-Τwinning "Twinspace" επικεντρώθηκαν στις γυναίκες και στα στερεότυπα που διαφοροποιούν τον ρόλο ανδρών-γυναικών στην Ευρώπη τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.
Επιπλέον, οι μαθητές με την ολοκλήρωση των εργασιών τους δημιούργησαν πόστερ για το έργο και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους σε αυτό.
Τέλος, με τη βοήθεια τής καθηγήτριάς τους, δημιούργησαν ενδιαφέρον ψηφιακό γράφημα-πίνακα pictochart για τα αποτελέσματα τού έργου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους!
Περισσότερα στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ.