e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.), προκειμένου να επιλέξει την επταμελή ομάδα των μαθητών από τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία), που θα απαρτίσουν την ελληνική αποστολή στην 81η Διεθνή Σύνοδο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Δουβλίνο και το Belfast, τον Μάρτιο 2016, διοργάνωσε την 32η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, από 19 έως 21 Δεκεμβρίου 2015.
Οι μαθήτριες τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στη συνδιάσκεψη και τις οποίες προετοίμασαν οι φιλόλογοι κ. Β. Δεμίρη και Α. Βουλγαράκη, ήταν οι εξής:
η Μαρία Κοϊμτζόγλου (Α΄ τάξη), η οποία συμμετείχε στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, με θέμα την αναδιανομή και μετεγκατάσταση των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στις χώρες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η Χρυσή-Μαρία Μυστακίδου (Α΄ τάξη), η οποία συμμετείχε στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, με θέμα τα δικαιώματα των φυλακισμένων στις χώρες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μαθήτριά Μαρία Κοϊμτζόγλου επελέγη ανάμεσα στους επτά μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 81η Διεθνή Σύνοδο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Δουβλίνο και το Belfast.