e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 12.00, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017, στην αίθουσα Allatini-Dassault τού Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές τού Αρσακείου  Λυκείου Θεσσαλονίκης Αιμιλία Θεοδωράκιογλου, Αναστασία Βαλτοπούλου, Νάγια Ιωάννου, Βασιλική Μπαρκαμπά, Παναγιώτα Νίκου, Ελεάννα Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Πρατσίδης, Ελένη Τζιράκη και Γιώργος Τσακνάκης παρουσίασαν την πρωτότυπη εργασία τους και παρέλαβαν τα βραβεία και τα δώρα τους.
Η ειδική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής Γιορτής τής Γαλλοφωνίας και περιελάμβανε εργαστήρια με δραστηριότητες για τους μαθητές.
Τη βράβευση τίμησαν με την παρουσία τους η σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας κ. Βαρβάρα Χρυσάφη και ο γενικός πρόξενος τής Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και διευθυντής τού Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Philippe Ray, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους να μεταφέρουν το κλίμα και τις δυσκολίες μιας ιστορικής εποχής σε ένα ποίημα και μάλιστα στη γαλλική γλώσσα.
Τους μαθητές συνόδευσαν η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Ιωακειμίδου και η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα.
Μπορείτε να δείτε τη βραβευμένη εργασία των μαθητών αναρτημένη στο ιστολόγιο τού Λυκείου: http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/02/2017.html