e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Αφροδίτη Κασιμάτη και Αγγελική Τρατσέλα και οι μαθητές τού Λυκείου Ανατόλια Δημήτρης Ευθυμιάδης και Μιχάλης Διαμαντής, που αποτελούν τη νικήτρια ομάδα τού εθνικού εργαστηρίου «Η Ευρώπη μετράει»εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό workshop «Why Europe matters», που διοργάνωσε τo Junior Αchievement Europe. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα 19 έως την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.
Το ΣΕΝ/JA Greece, σε συνεργασία με το Junior achievement Europe, έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής στους μαθητές στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Why Europe Matters», στο πλαίσιο του οποίου μπόρεσαν να μοιραστούν πρακτικές, εμπειρίες και τεχνογνωσία με μαθητές άλλων χωρών και να χτίσουν συνεργασίες. Η συμμετοχή των μαθητριών τού Αρσακείου στο workshop στις Βρυξέλλες, στις 21-22 Μαρτίου, τους έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε καίρια θέματα που ζητούν απάντηση και τους αφορούν, γιατί το μέλλον τής Ευρώπης είναι το δικό τους μέλλον. Στη σημερινή εποχή περισσότερο παρά ποτέ υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον τής Ευρώπης και ζητούν απάντηση. Τα βασικότερα από αυτά σχετίζονται με την ανάπτυξη, τη δημοκρατία και τη συνύπαρξη των λαών στη βάση τής αλληλεγγύης και τής κοινωνικής συνοχής. Άλλωστε, η συμμετοχή των νέων στο πεδίο τής διαμόρφωσης των πολιτικών τής Ε.Ε. και τής λήψης αποφάσεων, είτε θεσμικά είτε μέσω άτυπων πρωτοβουλιών, μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις των προβλημάτων και να αναπτερώσει τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο με λιγότερη ανεργία και περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα.
Στο πλαίσιο τού ταξιδιού τους οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να μιλήσουν με εκπροσώπους των Ελλήνων ευρωβουλευτών, αλλά και να περιηγηθούν στην πόλη.
Τις μαθήτριες προετοίμασε και συνόδευσε η οικονομολόγος κ. Αναστασία Πιλωνά.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ και εδώ.