e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο διοργάνωσαν και εφέτος τον διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα  "Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι”
Δύο ομάδες μαθητριών τού Αρσακείου Λυκείου  Θεσσαλονίκης (Α΄ ομάδα: Μπογιάρη Εβελίνα, Όψιμου Ελένη, και  Β΄ομάδα: Μάνου Φανή, Μπαρκαμπά Γεωργία και Μπαμπαλή Πένυ) συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Οι ταινίες που δημιούργησαν αξιολογήθηκαν θετικά από την κριτική επιτροπή και έτσι οι μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Άουσβιτς I και Άουσβιτς II, γνωστό ως "Μπιρκενάου," στις 23-25 Απριλίου 2018 και να αποκτήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής.
Οι πέντε μαθήτριες με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Σοφία Χαριτίδου επισκέφθηκαν τους χώρους όπου μαρτύρησαν χιλιάδες άνθρωποι, περπάτησαν στα μέρη όπου η μνήμη πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελπίζουν να μη συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ντροπή για την ανθρώπινη ύπαρξη και να μη ζήσει ο κόσμος τη φρίκη που βίωσαν οι άνθρωποι αυτοί στο Άουσβιτς ποτέ ξανά.

Εικόνες και σκέψεις των μαθητριών έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ .
Σε προηγούμενη ανάρτηση μπορείτε να δείτε και τις βραβευμένες ταινίες των μαθητριών εδώ.

Η επίσημη τελετή βράβευσης των μαθητριών μας θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2018 στο Υπουργείο Παιδείας.
Η εμπειρία, όμως, τού ταξιδιού στο Άουσβιτς ήταν αναμφίβολα το πιο σημαντικό μάθημα για τα κορίτσια, που μετέφεραν τις εντυπώσεις τους και τα διδάγματα σε όλους τους συμμαθητές τους.