e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην τάξη τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών γιορτή για την επέτειο τής ελληνικής επανάστασης τού 1821 και τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου με τίτλο «Το όνειρο τού παιδιού είναι η ειρήνη».
Τα παιδιά παρουσίασαν ποιήματα τού Γιάννη Ρίτσου για την ειρήνη, τονίζοντας το βαθύτερο νόημα τής ελευθερίας, και αναπαρέστησαν έμμετρα δρώμενα βασισμένα στον αγώνα των ηρώων τού ’21. Τη γιορτή πλαισίωσαν επετειακά τραγούδια που δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής κ. Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου.
Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνης Χιώτη, όλα τα παιδιά χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς: Κοφτό και Παλαμάκια Ηπείρου.
Την επιμέλεια τής γιορτής και την παρουσίασή της είχε η νηπιαγωγός κ. Ανδρονίκη Χατζηαποστόλου. Τον στολισμό τής τάξης επιμελήθηκαν η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Κανέλλα Στασινοπούλου και η κ. Ανδρονίκη Χατζηαποστόλου.
Μετά τη λήξη τής γιορτής όλα τα παιδιά παρήλασαν περήφανα ανεμίζοντας τα σημαιάκια τους.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού που είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου.