e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που υλοποίησαν στις τάξεις τους, με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συμμετέχουν στον 27ο Μαθητικό Διαγωνισμό τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ.

Ο διαγωνισμός, με θέμα «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα», αναδεικνύει την αξία τού αθλητισμού στις ζωές των ανθρώπων, ως ένα μέσο ενδυνάμωσης και συμπερίληψης, και καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν πάνω στο θέμα.

Μετά από κατάλληλη επεξεργασία τού θέματος, τα παιδιά μαζί με τις νηπιαγωγούς τους δημιούργησαν αφίσες για να μεταφέρουν το μήνυμα πως ο αθλητισμός αποτελεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που ενώνει τους ανθρώπους, καταρρίπτει στερεότυπα, εμπνέει την αλληλεγγύη και τον σεβασμό και προσφέρει ελπίδα στις πιο δύσκολες στιγμές.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους τού Δικτύου για τα Δικαιώματα τού Παιδιού, τού Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, τής Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τού UNRIC - Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (Γραφείο για Ελλάδα και Κύπρο), τής Athens Comics Library και τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επιπλέον μέλη τής επιτροπής αξιολόγησης τού διαγωνισμού είναι η δύο φορές Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο Σύρος Παραολυμπιακός αθλητής τής κολύμβησης Ibrahim Al Hussein και η Πόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!