e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού  Ψυχικού με τίτλο "Ο αρσάκειος κόσμος σου… γέφυρα αναμνήσεων!"
Ακολουθούν τα λόγια των εκπαιδευτικών τής τάξης και τής Διευθύντριας τού Σχολείου προς τα παιδιά:

"Οι στιγμές, οι αναμνήσεις δεν χάνονται…
Αλλάζετε διαδρομές, αποχαιρετάτε ανθρώπους, γνωρίζετε νέους και συνεχίζετε… το ταξίδι σας.
Εμείς, οι δάσκαλοί σας, θα σας βλέπουμε, θα σας καμαρώνουμε να προχωράτε με τις δικές σας δυνάμεις. Είμαστε σίγουροι πως θα μας κάνετε πολλές ακόμα φορές υπερήφανους!
Και, παιδιά, μην ξεχνάτε να στήνετε γέφυρες στη ζωή σας στέρεες, πολλές και διαφορετικές."

Βασιλική Ροδοπούλου, Διευθύντρια

"Είμαστε εδώ. Όλοι οι άνθρωποι που σε αγαπούν βαθιά, η μαμά, ο μπαμπάς, τα αδέρφια, ο παππούς, η γιαγιά, οι δάσκαλοί σου, είμαστε εδώ, να χαρούμε μαζί το καινούργιο βήμα στην πορεία ζωής που χαράζεις. Για έξι χρόνια μάς παρέδιδαν με εμπιστοσύνη το μικρό τρυφερό σου χέρι στο δικό μας για να γράψεις την πιο αξιοθαύμαστη ιστορία, να υπολογίσεις το πιο μεγάλο ανθρώπινο κέρδος, να σχεδιάσεις πιο όμορφη την πραγματικότητα, να παίξεις τη μουσική τής καρδιάς, να δώσεις τη σκυτάλη στον διπλανό σου, να συνομιλήσεις με όλους τους διαφορετικούς ανθρώπους αυτής τής γης.
Είμαστε εδώ, όλοι οι άνθρωποι που σε αγαπούν βαθιά, να σε παρακολουθούμε να προχωράς τώρα παραπέρα, να χτίσεις καινούργιες, γερές, αλλά πάντα... γέφυρες."

Ζωή Θεοχάρη, δασκάλα Στ΄1 τάξης

"Μεγαλώνοντας χτίζεις μέσα σου τόπους προσωπικούς και απαραβίαστους με την ακάματη φροντίδα, βέβαια, να είσαι πάντα ελεύθερος, γνωρίζοντας καλά τι θέλεις, με ξεκαθαρισμένη σκέψη και ακατάβλητο αίσθημα ευθύνης. Κι όσο πιο πολύ ωριμάζει στη συνείδησή σου η ανάγκη τής ισορροπίας πνεύματος και ψυχής στην αναζήτηση τής επιτυχίας και την επιδίωξη τής αριστείας, τόσο είναι που θέλεις να πιάνεσαι από χέρια αγαπημένα σφιχτά.
Να κρατάς τα πολυτιμότερα που έρχονται, να τα ντύνεις με τα χρώματα τού ενθουσιασμού και να τα χαίρεσαι σηκώνοντας το βλέμμα στις καρδιές. Τότε είναι που γίνεσαι πλουσιότερος ως άνθρωπος και συναντάς άφατη ευτυχία στο διάβα τής ζωής σου. Μακάρι η αλήθεια τής πραγματικότητάς σου να έχει τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις!
Με πολλή έγνοια και πολύ πολλή αγάπη."

Έλσα Κατσούλη, Υποδιευθύντρια, δασκάλα Στ΄2 τάξης

Και τα λόγια μιας μαθήτριας τής Στ΄ τάξης
"Ο αρσάκειος κόσμος μας… μια γέφυρα αναμνήσεων! Φεύγοντας από τον πρώτο σταθμό τής ζωής μας, το δημοτικό, οι αναμνήσεις περνούν σαν κινηματογραφική ταινία απ’ το μυαλό μου και με κάνουν να νιώθω περήφανη, που φοίτησα σ’ ΑΥΤΟ το σχολείο και είχα ΑΥΤΕΣ τις δασκάλες. Μεθαύριο παίρνουμε για τελευταία φορά τις τσάντες μας, φορτωμένες με τα βιβλία τής Στ΄ αλλά και με τις ωραιότερες αναμνήσεις, που γεφυρώνουν τον χρόνο μοναδικά!"

Για τη γιορτή συνεγάστηκαν οι εκπαιδευτικοί κ.: Ζωή Θεοχάρη, Έλσα Κατσούλη (σενάριο), Μόνικα Κολοκοτρώνη, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, (σκηνοθεσία), Γεωργία Τσιάκου, Μαρατίνα Αθανασίου, καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής, (επιμέλεια μουσικοκινητικής έκφρασης), Ευγενία Βοτανοπούλου, καθηγήτρια Μουσικής, (διδασκαλία - διεύθυνση χορωδίας), Μυρτώ Ψυχάκη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, (σκηνικά),  Δήμητρα Ανδριοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής, (προβολή εικόνων),  Βασιλική Ροδοπούλου, Διευθύντρια, (οργάνωση – συντονισμός).