e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή τη δραστηριότητα “Το blog τού Félix” τής μεθόδου που διδάσκονται (“ZIG ZAG 1”, unité 2, p. 25) oι μαθητές τής Γ΄ τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ξένη γλώσσα, διάβασαν και κατανόησαν ένα σύντομο κωδικοποιημένο email τού μικρού Félix, ο οποίος, μέσα από το δικό του blog, καλωσορίζει τους επισκέπτες τής σελίδας του, τους χαιρετάει και παρουσιάζει τον εαυτό του, τα ταξίδια του, τους φίλους του, τις ζωγραφιές του, τις αγαπημένες του συνταγές, τα παιχνίδια του και τα μηνύματα των φίλων του μέσα από μικρά άρθρα, φρασούλες και φωτογραφίες.
Στη συνέχεια, οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Γεώργα Έφης, έμαθαν τί είναι ένα blog κοιτάζοντας και παρατηρώντας τις ετικέτες στις στήλες με τα θέματα και τα ενδιαφέροντα τού μικρού Félix και περιγράφοντας, με απλό τρόπο, τις εικόνες και τις φωτογραφίες.
Ύστερα, οι μαθητές κλήθηκαν να κατασκευάσουν και να αποτυπώσουν πάνω σε χαρτόνια το δικό τους blog και να μιλήσουν για τα δικά τους θέματα (οικογένεια, αγαπημένα αθλήματα, βιβλία και φαγητά, σχολείο, σπίτι, αγαπημένες ταινίες και παιχνίδια), πλαισιώνοντας τις λέξεις-κλειδιά, που χρησιμοποίησαν, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές έμαθαν να βρίσκουν πληροφορίες, να μιλούν για τον εαυτό τους χαιρετώντας και καλωσορίζοντας τους φίλους τους, μέσα από μικρά εικονογραφημένα κείμενα με τη μορφή ενός "έντυπου blog" (μικρή ιστοσελίδα), σαν μικρή εφημεριδούλα ή προσωπικό ημερολόγιο, και να το παρουσιάζουν μέσα στην τάξη. 
Τέλος, κάλεσαν τους συμμαθητές τους να κάνουν σχόλια ενισχύοντας, έτσι, τη διάδραση μέσα στην τάξη και εκπληρώνοντας τους επικοινωνιακούς στόχους τού μαθήματος.

{gasllery}KSENES_GLWSSES/GALLIKA/6137{/gallery}