e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ και τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2015, αντίστοιχα. Εκεί, χωρισμένοι σε ομάδες, συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με τη βοήθεια τού χάρτη», προκειμένου να μάθουν να αναγνωρίζουν μια θέση με τη βοήθεια τού χάρτη και τής πυξίδας.
Ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες, κάθε ομάδα είχε στόχο να ακολουθήσει συγκεκριμένη πορεία, να τη σημειώσει στον χάρτη και να φθάσει σε έναν τερματικό σταθμό. Όλες οι ομάδες ανταποκρίθηκαν στους στόχους τού προγράμματος, ζητώντας οδηγίες σε κάθε δυσκολία που συναντούσαν και έτσι πέτυχαν τον κύριο στόχο τους: να μάθουν να προσανατολίζονται σωστά, να ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία και να αναγνωρίζουν τη θέση τους κάθε στιγμή πάνω στον χάρτη.
Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα τα παιδιά ξεπέρασαν τις αρχικές τους δυσκολίες στο θέμα τής ομαδοσυνεργατικότητας και απέδειξαν για μία ακόμη φορά τα θετικά οφέλη τής σωστής συνεργασίας. Κάθε ομάδα χωριστά και κάθε τμήμα που συμμετείχε στο πρόγραμμα πήρε βραβείο για τη συμμετοχή.