e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, για 2η συνεχή σχολική χρονιά (2021-2022 και 2022-2023) υλοποίησε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από την ελληνική μυθολογία στις διαστημικές αποστολές τής NASA».

Φέτος (2022-2023), οι δράσεις μας συνεχίστηκαν και γενικεύτηκαν με προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν με την διακριτική καθοδήγηση όλων των υπεύθυνων νηπιαγωγών των τμημάτων, καθώς και των υπεύθυνων νηπιαγωγών τής Μουσειακής Αγωγής και τού SHTEAM-Εκπαιδευτική Ρομποτική. Επιστέγασμα των δράσεων μας αποτέλεσε η Εορτή Λήξεως τού σχολικού έτους 2022-2023, με τίτλο «Αποστολή Υπερίων – Ένα βήμα ακόμα…», με συμμετοχή των 8 τμημάτων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νηπιαγωγείο μας, κατά το σχολικό έτος 2021-2022, ήταν το πρώτο σχολείο στην Ευρώπη, που οργάνωσε και υλοποίησε τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εμπνευστής τού προγράμματος υπήρξε ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης και μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ο οποίος στήριξε την προσπάθειά μας αυτή με την επιστημονική του καθοδήγηση. Αρωγός μας στάθηκε επίσης η Υπηρεσία Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και η Υπεύθυνη τής Υπηρεσίας κ. Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη.

Έχοντας πάντα στον νου μας τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης τού ΟΗΕ και ως Νηπιαγωγείο - Πιστοποιημένο Μέλος τού Δικτύου Συνεργαζομένων σχολείων ASPnet τής UNESCO, δώσαμε έμφαση και σε θέματα προστασίας τού περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας των φύλων και μείωσης των ανισοτήτων. Παράλληλα, μέσα από βιωματικές δράσεις, τονίσαμε στα παιδιά μας την σπουδαία συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στην Επιστήμη τής Αστρονομίας και την εξέλιξη τής Τεχνολογίας.


Ενδεικτικές δραστηριότητες, τις οποίες υλοποίησαν τα παιδιά των τριών τμημάτων προνηπίων κατά στο σχολικό έτος 2022-2023, μπορείτε να δείτε παρακολουθώντας την παρακάτω παρουσίαση-βίντεο.


Ενδεικτικές δραστηριότητες, τις οποίες υλοποίησαν τα παιδιά των πέντε τμημάτων νηπίων κατά στο σχολικό έτος 2022-2023, μπορείτε να δείτε παρακολουθώντας την παρακάτω παρουσίαση-βίντεο.


Ενδεικτικές δραστηριότητες, τις οποίες υλοποίησαν τα παιδιά των οκτώ τμημάτων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δραστηριοτήτων τής Μουσειακής Αγωγής και τού SHTEAM – Εκπαιδευτική Ρομποτική, μπορείτε να δείτε παρακολουθώντας την παρακάτω παρουσίαση-βίντεο.