e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Αξιοποιώντας το δυναμικό της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση, Α΄μέρος»

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών που εορτάζεται στις 5 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας κ. Ευδοκίας Πατσιλινάκου, παρακολούθησε ένα εξαιρετικό ενδοσχολικό σεμινάριο με εισηγητή τον Δόκτορα Άρη Μαυρομμάτη, Μαθηματικό-Θεωρητικό Τέχνης - Ανάπτυξης Τεχνολογίας Υπερμέσων, Ερευνητή – Καθηγητή Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο τού Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, ώρα 17:00 – 19.30.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους: η Διευθύντρια τού Κλασσικού Λυκείου κ. Μαρίκα Δουζίνα, η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Αμαλία Μαυροειδή και η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου κ. Ιωάννα Μικρογιαννάκη.


Η εισήγηση του Καθηγητή κ. Άρη Μαυρομμάτη πυροδότησε σκέψεις, προβληματισμούς, ιδέες, προοπτικές και γνώσεις για τους εν εξελίξει κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς μετασχηματισμούς που βιώνουμε. Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον καθώς ανακάλυψαν τα Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα παίζοντας με τρισδιάστατους νευρώνες τυπωμένους από τρισδιάστατο εκτυπωτή, προσπάθησαν να απομυθοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη, ιδιαίτερα σε σχέση με τις φοβικές θέσεις που γενικώς παρουσιάζονται ως προς αυτήν και διερεύνησαν τον παρεμβατικό της ρόλο στην εκπαίδευση (μαθησιακό περιβάλλον-δάσκαλος-μαθητής).
Για να δείτε το βιογραφικό του κ. Άρη Μαυρομμάτη πατήστε εδώ, για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ, για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ, για να δείτε περίληψη τής εισήγησης πατήστε εδώ.