e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το 1ο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού (1st Arsakeio Junior High School Psychikou) και το 1ο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού (1st Arsakeio Senior High School Psychikou) επιλέχθηκαν για να λάβουν την «Ετικέτα Σχολείου Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα» (EU Code Week School Label) για την περίοδο 2022-2024.
Ο τίτλος "Εurope Code Week School" (https://blog.codeweek.eu/eu-code-week-is-piloting-its-school-label/) απονέμεται στα Ευρωπαϊκά Σχολεία τα οποία έχoυν αποδεδειγμένα συμβάλει στην Εβδομάδα Κώδικα τα προηγούμενα χρόνια μέσω της οργάνωσης υψηλής ποιότητας δραστηριοτήτων Code Week και έχουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την ενσωμάτωση της υπολογιστικής σκέψης στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών, μέσω της οργάνωσης δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Κώδικα, της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της ευαισθητοποίησης για τη σημασία της διδασκαλίας της κωδικοποίησης και της υπολογιστικής σκέψης.
Η πιστοποίηση αυτή δίνεται στα σχολεία ως επιβράβευση του έργου τους, ύστερα από αίτηση και κατάθεση διετούς σχεδίου δράσης του σχολείου και επιλογή βάσει αντικειμενικών κριτηρίων από ομάδα αξιολογητών της Κεντρικής Υπηρεσίας EU Code Week.
Η απονομή της «Ετικέτας Σχολείου Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα» (EU Code Week School Label) αποτελεί τιμή και ευθύνη για τα σχολεία, καθώς βάσει του σχεδίου δράσης που κατέθεσαν, δεσμεύεται η σχολική κοινότητα να συνεχίσει με συνεργατικό πνεύμα τις επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς και την υλοποίηση διαθεματικών υπολογιστικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές ανακαλύπτοντας τη δύναμη και την ομορφιά της κωδικοποίησης, του προγραμματισμού και της ρομποτικής.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week)
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) (https://codeweek.eu/) είναι ένα κίνημα βάσης, το οποίο προωθεί την ένταξη του προγραμματισμού και του ψηφιακού γραμματισμού στα σχολεία, την υπολογιστική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Χαίρει της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Υπουργείων Παιδείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων. Κεντρικό άξονα αποτελεί η διοργάνωση δράσεων στα κράτη – μέλη της ΕΕ προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός και ο ψηφιακός γραμματισμός προσιτός σε όλους, μέσω ενδιαφερουσών και παιγνιώδους χαρακτήρα δραστηριοτήτων.
Η πρωτοβουλία EU Code Week έχει ως στόχους να προβληθεί η αξία του προγραμματισμού και να παρουσιαστεί στα άτομα όλων των ηλικιών, με έμφαση στους μαθητές στην Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, πώς μπορείς να δώσεις πνοή στις ιδέες σου μέσω της συγγραφής κώδικα, να απομυθοποιηθούν οι προγραμματιστικές και ψηφιακές δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συνεργαστούν και να οικοδομήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, απαραίτητες για τον πολίτη του 21ου αιώνα.