e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η «Εβδομάδα Φιλίας» αποτελεί την αφετηρία για ποικίλες δράσεις στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ τους αλλά και με μαθητές μεγαλύτερων τάξεων.
Μέσα στη μεγάλη οικογένεια τού Σχολείου μαθαίνουμε όλοι μας να παίρνουμε χαρά, να μοιραζόμαστε αγωνίες και επιτυχίες, να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες κάθε παιδιού, να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε ιδέες και να υποστηρίζουμε πως με αγάπη και φιλία κάθε ημέρα είναι μια όμορφη μέρα!
Οι μαθητές τής Α΄1 τάξηςλοιπόν, διάβασαν βιβλία για την αγάπη, τη φιλία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, έμαθαν τραγούδια και ζωγράφισαν.
Ένα δέντρο αγάπης άνθισε στην καρδιά τους αλλά και στην τάξη τους...Τα χαρούμενα πρόσωπα, τα χρώματα και οι ζωγραφιές τους στολίζουν τα κλαδιά του και θυμίζουν σε όλους πως, όπως ένα δέντρο χρειάζεται φροντίδα για να χαρίσει καρπούς, έτσι και η αγάπη και η φιλία θέλουν φροντίδα καθημερινή για να χαρίζουν όμορφες στιγμές.
Μια όμορφη στιγμή ήταν και όταν συναντήθηκαν με τα «εκτάκια τους», τους μαθητές τής Στ΄ τάξης, στο γυμναστήριο τού Σχολείου, όπου έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και τους χάρισαν δωράκια που με τόση φροντίδα είχαν ετοιμάσει.
Οι μεγαλύτεροι μαθητές με τη σειρά τους έδωσαν στους μικρούς τους φίλους αναμνηστικές κάρτες με ευχές για τη φιλία και την αγάπη. Άλλωστε με αυτές τις αξίας είχαν ασχοληθεί στην τάξη συζητώντας, συνθέτοντας ποιήματα, αλλά και δημιουργώντας σχετική αφίσα στο καλλιτεχνικό εργαστήριο.
Ακόμα και θεατρική παράσταση είχαν ετοιμάσει, την οποία παρουσίασαν στους μικρούς παντοτινούς τους φίλους.