e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες τής Β΄τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στο 8ο Συνέδριο ATSMUN (Arsakeia Tositseia Schools Model United Nations Conference), που διεξήχθη υβριδικά (διά ζώσης και διαδικτυακά) στην Πάτρα, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.

Το ATSMUN είναι μια τριήμερη προσομοίωση των διασκέψεων και των εργασιών που πραγματοποιούνται στα Ηνωμένα Έθνη και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και σε φοιτητές Πανεπιστημίου.

Σκοπός των διασκέψεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση τής νέας γενιάς σε ό,τι αφορά σε διεθνή θέματα υψίστης σημασίας.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τον κόσμο τής διπλωματίας, συμμετέχοντας σε επιχειρηματολογία, διαπραγμάτευση και συμβιβασμό.

Δεδομένου ότι η επίσημη γλώσσα τού Συνεδρίου είναι τα Αγγλικά, δίνεται, παράλληλα, η ευκαιρία στους μαθητές να τελειοποιήσουν τις γλωσσικές αλλά και τις ρητορικές τους δεξιότητες, αφού πρέπει να εκφωνήσουν ομιλίες μπροστά σε κοινό.

Η συμμετοχή στην προσομοίωση τού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών προϋποθέτει από την πλευρά των μαθητών έρευνα σε θέματα οικονομικά, γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά που αφορούν στη χώρα που εκπροσωπούν και εκμάθηση και εξοικείωση με τους κανόνες τής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.



Το ATSMUN ανήκει από το 2019 στο διάσημο πρόγραμμα συνεργασίας τού THIMUN (The Hague International Model United Nations - το Διεθνές Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών τής Χάγης) ,που παρέχει υποστήριξη σε επιλεγμένο αριθμό συνεδρίων MUN (Model United Nations) σε όλες τις χώρες τού κόσμου, όντας το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο MUN.

Οι μαθητές και μαθήτριες τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου που συμμετείχαν στο 8ο ATSMUN είναι οι: Ασημακόπουλος Γιώργος, Βιτζηλαίος Δημήτρης, Γιαννοπούλου Έλενα, Γιέφτιτς Λήδα, Δρακόπουλος Ιωάννης-Άγγελος, Θεοφανοπούλου Ναταλία, Καραπαναγιώτη Ηρώ, Κατσανεβάκη Βανάσια, Μαραγκουδάκη Εβίτα, Μαρκοπούλου Ναταλία, Μπρεντόη Έλενα, Μπρεντόη Μαρίζα, Νάσης Χρύσανθος, Ξανθάκη-Τερτσέτη Άννα και Παπαχρήστου Κατερίνα.

Στην Οργανωτική Επιτροπή τού συνεδρίου συμμετείχε και η απόφοιτος και φοιτήτρια τής Νομικής Αθηνών Γεωργιάνα Γεωργουλέα.

Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Χριστίνα Αλεβίζου, η οποία, μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαγδαληνή Γεωργάτου, τους συνόδευσε στο συνέδριο στην Πάτρα.