e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεκινούν από μέρη μικρά, (…) που δεν φαίνονται σε κανέναν χάρτη του κόσμου. Ωστόσο, είναι ο κόσμος του κάθε ατόμου, η γειτονιά που μένει, το σχολείο ή η σχολή που πηγαίνει, το εργοστάσιο, η φάρμα ή το γραφείο στο οποίο εργάζεται. (…) Αν αυτά τα δικαιώματα έχουν μικρή σημασία εκεί, τότε έχουν μικρή σημασία και οπουδήποτε αλλού.» Eleanor Rooselvet
Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή». Στόχος του προγράμματος αυτού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης μέσα από στοχευμένες δράσεις να συνειδητοποιήσουν την αξία της συμμετοχής, του διαλόγου και της συνεργασίας σε όλες τις πτυχές της ζωής (διαπροσωπική, σχολική, κοινωνική, πολιτική). Να ενημερωθούν για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και -μέσω του δημοκρατικού διαλόγου- να τα συνδέσουν οργανικά με την καθημερινή τους εμπειρία, εκφράζοντας ελεύθερα την άποψή τους για την ερμηνεία της έννοιας του δικαιώματος, καθώς και για παραβιάσεις που εντοπίζουν. Να εκπαιδευτούν ακόμα περισσότερο στο να συμμετέχουν, να συνδιαλέγονται και να συμπράττουν. Να προσδιορίσουν και να εξοικειωθούν με όλα τα + που διαμορφώνουν τον δημοκρατικό κόσμο!
Επιλεγμένος μαθητής θα εκπροσωπήσει το Σχολείο στην ΚΗ΄ Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων τον Σεπτέμβριο 2024.
Το πρόγραμμα υλοποιούν με τις παρεμβάσεις τους η Διευθύντρια του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μ. Δουζίνα, η Φιλόλογος κ. Μ. Γραμματικού και ο Καθηγητής Πληροφορικής κ. Π. Χρήστου.