e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Σε δύσκολες ώρες για την ελληνική κοινωνία,
Φάρος φωτεινός
η 28η Οκτωβρίου 1940 και τα ελπιδοφόρα μηνύματά της

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Γιορτάζουμε φέτος υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία (αλλά και την παγκόσμια κοινότητα) μια από τις πλέον ένδοξες στιγμές της νεότερης ελληνικής Ιστορίας μας, την 28η Οκτωβρίου 1940.
Η μέρα αυτή φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα και διακρίνεται για τα ελπιδοφόρα μηνύματά της:
Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού, ένα εκ των οποίων είναι η αντίσταση του έθνους μας στις δυνάμεις του μίσους και τις βίας μέσα από την υπεράσπιση της Ελευθερίας μας.
Αποτελεί διδαχή αναδεικνύοντας τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των Ελλήνων μέσα από την κοινή συσπείρωσή τους με αυταπάρνηση, ηρωισμό κι αλληλεγγύη σε ώρες μεγάλου κινδύνου, που μας επιτρέπει να ζούμε σε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα.

Αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης και της μέγιστης συμβολής της όταν αυτή είναι ανθρωποκεντρική (χαρακτηριστικό γνώρισμα της σύγχρονης Αρσακειακής εκπαίδευσης και παιδείας) καθώς μας βοηθά να καλλιεργήσουμε μια πιο διαδραστική σχέση με το παρελθόν μας, αναζητώντας την ιστορική αλήθεια και γνωρίζοντας την ιστορική μας ταυτότητα.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν φέτος και εμείς μαζί με τα παιδιά μας, με βιωματικό τρόπο, μέσα από τον στολισμό των αιθουσών, τα τραγούδια της Εποποιίας του ’40, τις γιορτές που θα γίνουν στις τάξεις, αλλά και την Τελετή Παράδοσης της Σημαίας την Ημέρα του ιστορικού ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός ΛΑΟΣ, στον επίδοξο κατακτητή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!