e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - Τιμάμε τον Δανό παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου (γενέθλιος ημέρα του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) οργανώνει μια σειρά βιωματικών δράσεων για να τιμηθεί όχι μόνο ο μεγάλος Δανός συγγραφέας, αλλά και να βιώσουν τα παιδιά μας την αξία του βιβλίου και κυρίως τον ρόλο του καλού παιδικού βιβλίου στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Έτσι:

• Οι Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη την 4η Απριλίου θα συμμετέχουν σε Βιβλιοπαρέλαση, κρατώντας το αγαπημένο του βιβλίο κάθε παιδί και αλλά και διάφορα συνθήματα-προτροπές προς μικρούς και μεγάλους για βιβλιοανάγνωση, που φιλοτέχνησαν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Ακόμα θα φορούν καπελάκια με το σύμβολο της κουκουβάγιας, που οι αρχαίοι Έλληνες τη θεωρούσαν το πουλί της σοφίας.
Σε όλες τις τάξεις διανεμήθηκε ήδη η φετινή παγκόσμια αφίσα βιβλίου, αναγνώστηκε και συζητήθηκε το φετινό διάγγελμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ).
• Μέσω power point παρουσιάστηκε η βιογραφία του μεγάλου Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.
• Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν, να θαυμάσουν ανάλογες αφίσες προηγούμενων ετών και να συζητήσουν πάνω στο μήνυμα του περιεχομένου τους.
• Ειδικότερα για την περίοδο Απριλίου – Μαΐου όλα τα τμήματα των τάξεων έχουν προγραμματίσει σειρά δράσεων σχετικών με το βιβλίο και τη Φιλαναγνωσία, όπως:

-Βιβλιοαναγνώσεις- βιβλιοπαρουσιάσεις
-Παρακολούθηση ταινιών μικρού μήκους και video σχετικών με την αξία των βιβλίων
-Δραματοποίηση και εικαστική απόδοση δράσεων των ηρώων του βιβλίου.
-Πρόσκληση των συγγραφέων και συζήτηση μαζί τους για τον τρόπο συγγραφής του βιβλίου τους και την υλοποίησή του.
-Επίσκεψη όλων των τμημάτων στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων – Τοσιτσείων Εκάλης και παρακολούθηση σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
-Κατασκευή αφίσας και σελιδοδεικτών
--Παιχνίδι εμπνευσμένο από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τίτλο: «Βρες το παραμύθι»
-Γραφή και εικονογράφηση μιας Ιστορίας μέσα στην τάξη (ατομική ή συλλογική δραστηριότητα).
-Κατασκευή ατομικού βιβλίου και εικονογράφηση με θέμα «Αγωγή Υγείας» στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

 

0020040