e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




1922-pic«Στα λιβάδια της Αρσακειούπολης και στις κοντινές πλαγιές της φυτρώνει ένα λουλουδάκι που το λένε Χρυσαλιφούρφουρο. Κάθε άνοιξη ως τις αρχές του καλοκαιριού, που τα χρυσαλιφούρφουρα μεγαλώνουν αρκετά, φυσάει ένα απαλό αεράκι και τα στέλνει στην αυλή της Αρσακειούπολης. Μαζί με τα χρυσαλιφούρφουρα που προσγειώνονται στο έδαφος της Αρσακειούπολης, φτάνουν ιππαστί και τα παιδιά, που προορίζονται να γίνουν οι νέοι κάτοικοί της. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεκινά κάθε χρόνο μια νέα ζωή στην Αρσακειούπολη που την ανανεώνει και την τροφοδοτεί με ενέργεια και για τα παιδιά, τους κατοίκους της Αρσακειούπολης, ξεκινά το πιο αθώο και το πιο ανέμελο κομμάτι της ζωής τους.»

Με μια εκπομπή-θέατρο-γιορτή, μια αληθινή ιστορία, με του παραμυθιού την φαντασία την Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 20.00, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολειών κλείνουμε την αυλαία στη σχολική χρονιά 2016-2017 και ταυτόχρονα γιορτάζουμε τη συμπλήρωση των είκοσι χρόνων από την ίδρυση του Αρσακείου Νηπιαγωγείου στην πόλη Θεσσαλονίκης.

Το «Εδώ Αρσακειούπολη» είναι ένα μουσικό θεατρικό έργο το οποίο μέσα από την μουσική παρακαταθήκη της Λιλιπούπολης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, διηγείται την ιστορία του Νηπιαγωγείου μας και προβάλλει την ταυτότητά του. Ανιχνεύει τα κοινά στοιχεία των δύο φανταστικών «πόλεων» και ενσωματώνει με δημιουργικό τρόπο τα μηνύματα των εκπομπών της Λιλιπούπολης αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Νηπιαγωγείου σε μια καινούρια ιστορία-παραμύθι που δίνει με αυθεντικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του Νηπιαγωγείου και το στίγμα της πορείας των 20 χρόνων του.

Εκτός από τα παιδιά του 2016-2017 συμμετέχουν παιδιά προηγούμενων σχολικών ετών καθώς και οι εκπαιδευτικοί.

Ο καθένας ας στείλει μια ευχή!

Βασιλική Πάχτα
Διευθύντρια Νηπιαγωγείου