e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου, που εκπονούν την Ερευνητική Εργασία με θέμα «Δημιουργώ την δική μου επιχείρηση», στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (SEN/JA Greece), δημιούργησαν την εταιρεία mythos by. Οι μαθητές, ακολουθώντας διάφορες τεχνικές έρευνας και brainstorming, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο δημιουργίας ενθυμίων με στόχο την ανάδειξη των αντικειμένων που δημιουργούν νέοι καλλιτέχνες εμπνεόμενοι από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εθελόντρια εταιρεία και αρωγός στην προσπάθεια της ομάδας είναι η εταιρεία «hellofrom», μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στον χώρο των ενθυμίων. Οι συνιδρυτές της εταιρείας , ο κ. Κωνσταντίνος Δρακώτης και η κα Ρωξάνη Φαλτζή, από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν τους μικρούς επιχειρηματίες μιλώντας τους για τις βασικές αρχές του μάρκετινγκ και για την ανάγκη των ανθρώπων να διατηρούν τις εμπειρίες τους μέσω της αγοράς αναμνηστικών.
Ήδη η εταιρεία mythos by είχε μια επιτυχημένη παρουσία στις χριστουγεννιάτικες εορταγορές του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου, ενώ προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στην Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκη 2018 - Trade Fair 2018 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ».
Τους μαθητές υποστηρίζουν και καθοδηγούν η κ. Αναστασία Πιλωνά, οικονομολόγος και η κ. Ολυμπία Σφυρίδου, πληροφορικός.

Περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση αναζητήστε στην ιστοσελίδα της εταιρείας: https://mythosbyarsakeio.wixsite.com/salonika-and-beyond

και στο ιστολόγιο του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης:

http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/11/blog-post_29.html 

http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2018/02/toms.html 

http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2018/03/blog-post_87.html