e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

200 χρόνια από την εποχή που οι πρόγονοί μας, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις και τις δυσκολίες, ξεσηκώθηκαν απέναντι στην ισχυρή οθωμανική αυτοκρατορία.

Όρθωσαν το ανάστημά τους, πολέμησαν με γενναιότητα, αξιοποίησαν συγκυρίες διεκδικώντας συνειδητά την ελευθερία τους και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Και παρά τις δυσκολίες και τις μεταξύ τους διαφορές τελικά τα κατάφεραν.

Τους χρωστάμε τη λευτεριά μας, την ανεξαρτησία μας, την ύπαρξή μας!

Τους χρωστάμε να πορευτούμε μονοιασμένοι εξελίσσοντας με σύνεση και τόλμη τούτο τον ευλογημένο τόπο, την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας!

Τους χρωστάμε να δίνουμε ο καθένας από το μετερίζι του τον καλύτερo εαυτό μας.

Έτσι τιμούμε τη μνήμη των ηρώων, έτσι τιμούμε τον αγώνα τους, έτσι τιμούμε την Πατρίδα μας!

Έτσι θέλησαν και οι μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών να τους τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο μέσα από τα έργα τους!

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί
και η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Μαρία Τουλιάτου

Η αξιολόγηση στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών θεωρείται εργαλείο για την βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση. Με το ψηφιακό εργαλείο SELFIE, του οποίου η χρήση έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Σχολεία έδωσαν τη δυνατότητα σε μαθητές και καθηγητές να αξιολογήσουν ανώνυμα την ποιότητα εκπαίδευσης, κυρίως σε σχέση με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τις ψηφιακές δεξιότητες.
Η πρόοδος των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων είναι αλματώδης και για κάθε σχολείο η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων μαθητών και καθηγητών πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα αιχμής. Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία πάντα πρωτοπόρος, αξιοποιεί εδώ και δέκα χρόνια την εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα e-arsakeio στην οποία είναι αναρτημένο πλούσιο πρωτογενές ψηφιακό υλικό για κάθε μάθημα σε κάθε τάξη και σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Τα Αρσάκεια αναγνωρίζοντας τη σημασία της φυσικής παρουσίας του εκπαιδευτικού στην τάξη, καθώς και της δια ζώσης διδασκαλίας, στοχεύουν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων.

Δώρα έχει η ζωή ας τα ξετυλίξουμε μαζί

Στο ξεκίνημα μιας πολύ διαφορετικής σχολικής χρονιάς περιμένουμε με χαρά τους μαθητές μας να ξετυλίξουμε παρέα τα δώρα της ζωής. Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει εμείς και τα παιδιά μας θα εστιάζουμε στην ομορφιά της ζωής. Σε όσα «δώρα» μάς φέρνει η κάθε στιγμή, η κάθε μέρα στο σχολείο με τους συμμαθητές και τους δασκάλους μας.
Με σεβασμό, τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες μας ετοιμαζόμαστε να ξανοιχτούμε στο ταξίδι της γνώσης εκτιμώντας το δώρο της υγείας. Μπορεί κάποιες φορές τα δώρα να μην έχουν το φανταχτερό περιτύλιγμα που προσδοκούμε, όμως πάντα μας βοηθούν να εξελισσόμαστε και να εκτιμούμε διαφορετικά όσα ίσως θεωρούσαμε δεδομένα.
Στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών φέτος θα αναζητήσουμε την ομορφιά στη φύση, στα βιβλία, στην επιστήμη, στην αλληλεγγύη, στα χρώματα και τις μελωδίες. Θα ρουφήξουμε όλες τις εμπειρίες, θα αντλήσουμε γνώσεις από τη νέα πραγματικότητα και στο τέλος θα ανοίξουμε όλοι μαζί το πελώριο δώρο που πάντα μας περιμένει στον τερματισμό!
Ατενίζοντας με παιδική αισιοδοξία τη σχολική χρονιά που ανατέλλει, είμαστε έτοιμοι να ξετυλίξουμε τα δώρα μας και χαμογελάμε στη ζωή!

Καλή σχολική χρονιά!
Με αγάπη
Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

«Το μέλλον του κόσμου ξεκινάει απ’ το σχολείο»

Το σχολείο είναι η πρώτη κοινωνία μέσα στην οποία το παιδί ζει και αναπτύσσεται. Η ηλικία αυτή είναι καθοριστική για την ανάπτυξη προσωπικότητας και κοινωνικού εαυτού. Με αφορμή το φετινό διαθεματικό πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς δράσεις και προγράμματα με σκοπό να προβληματιστούν οι μαθητές μας για το μέλλον του πλανήτη μας, να αναγνωρίσουν τα θετικά της αειφόρου ανάπτυξης και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Οι μαθητές μας, αφού μάθουν αρχικά για τον τρόπο που συνεργαζόμαστε και δουλεύουμε στο σχολείο μας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καθενός μας, κατανοούν πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Γινόμαστε ενεργοί πολίτες, ξεκινώντας στο ΤΩΡΑ και ευχόμαστε τα παιδιά μας να φανούν ικανότερα από εμάς να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι στα χέρια μας να τα καθοδηγήσουμε!
Είναι στα χέρια τους το ΜΕΛΛΟΝ!