Δύο διακρίσεις του Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών!
Α΄ Έπαινος στη μαθήτρια της Ε΄ τάξης, Αρίστη Πέτρου με το διήγημα «Στο αντίκρυ νησί» και Γ΄ Έπαινος στη μαθήτρια της Στ΄ τάξης, Ευγενία Ζιώγου με το διήγημα «Η Άννα και το τέρας» στον Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του έτους 2018-2019.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου
Με αφιερώματα στις γνωστές και άγνωστες σελίδες τής Ιστορίας τής Ελληνικής Επανάστασης, η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με λαμπρότητα σε όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία. Οι μαθητές των Σχολείων μας συμμετείχαν και στις παρελάσεις των δήμων τους καθώς και στην κεντρική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ημέρα παιδικού βιβλίου. Εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη Εκάλης
Στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο, ημέρα γέννησης του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Δύο προγράμματα ERASMUS+ τρέχουν από εφέτος στα Αρσάκεια Ψυχικού

THINKING ALLOWED”. Teenage students have their say on Human Rights

Το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συνεργάζεται με πέντε λύκεια τής Ευρώπης (Liceo Statale “Publio Virgilio Marone”, Avellino, Ιταλία, . Ies San Rosendo, Mondoñedo, Ισπανία, Lycée La Martinière Monplaisir, Lyon, Γαλλία, και Liceul Technologic “Mihai Eminescu”, Dumbraveni, Suceava, Ρουμανία) στο πρόγραμμα με τίτλο: «“THINKING ALLOWED”. Teenage students have their say on Human Rights».

Το διετές πρόγραμμα (σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019) έχει στόχο την ενεργό συμμετοχή νέων ηλικίας 15-17 ετών ως Ευρωπαίων πολιτών στην προώθηση των αξιών που σχετίζονται με την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα. Αφορμή αποτέλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις τής 26ης Δεκεμβρίου 2016 στη Γαλλία, οι οποίες ανέδειξαν την ανάγκη για συνεργασία, συντονισμό και ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και την εξασφάλιση τής ανταλλαγής θετικών ιδεών και εκπαιδευτικών πρακτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εμπλεκόμενοι μαθητές θα παραγάγουν εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με το θέμα, θα επικοινωνούν διαδικτυακά μεταξύ τους συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες e-Twinning, TED-Ed Club, θα ανταλλάξουν επισκέψεις στα σχολεία τους, ενώ αντίστοιχα οι καθηγητές θα επιμορφωθούν πάνω στο θέμα από τον ιταλικό εκπαιδευτικό οργανισμό Formamentis, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπαιδευτική υποστήριξη τού προγράμματος.

Οι δραστηριότητες στοχεύουν στο να εκπαιδεύσουν τους μαθητές να αναγνωρίζουν τα κοινά των διαφορετικών πολιτισμών και νομοθεσιών αναφορικά με την προστασία τής ελευθερίας και τής αποδοχής τής διαφορετικότητας. Την ίδια στιγμή οι συμμετέχοντες μαθητές θα βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα, καθώς και τις ψηφιακές τους γνώσεις και ικανότητες.

Περισσότερα εδώ

Music Connects Europe

Το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού ανέλαβε τη διεξαγωγή διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Music Connects Europe» με συντονίστρια χώρα την Ισπανία και συνεργαζόμενα σχολεία από τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Κύριος στόχος τού προγράμματος «Η μουσική ενώνει την Ευρώπη» είναι η διάδοση σημαντικών στιγμών και αναγνωρισμένων εκπροσώπων τής ευρωπαϊκής και τής παγκόσμιας μουσικής κουλτούρας. Ο μουσικός πολιτισμός αποτελεί γέφυρα ιδεών, συναισθημάτων και εμπειριών. Το τραγούδι και ο χορός, ως μέρος τής παράδοσης κάθε χώρας αλλά και ως βασικό στοιχείο τής μοντέρνας κουλτούρας, μπορούν να αποτελέσουν συνδετικό κρίκο μεταξύ των νέων διαφορετικών χωρών, αναπτύσσοντας μια νέα γλώσσα συνεννόησης και, κατ’ επέκταση, μια ειλικρινή διάθεση αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης.

Οι 25 δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί ανά χώρα περιλαμβάνουν: ιστορικές αναδρομές, παρουσίαση παραδοσιακών μουσικών οργάνων, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, δημιουργική ομαδική συγγραφή και μελοποίηση τραγουδιού.

Περισσότερα εδώ

Τα Αρσάκεια Σχολεία συμμετέχουν στις Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων (ΑΣΙΣ)

Ολοκληρώνονται την περίοδο αυτή οι αθλητικές διοργανώσεις που αφορούν στα πρωταθλήματα Γυμνασίων και Λυκείων στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων (ΑΣΙΣ), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι αντίστοιχες δράσεις για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Μετεωρολογικός σταθμός στο Αρσάκειο Πατρών!
Ο μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στο Αρσάκειο Θεματικό Πάρκο και ανήκει στο δίκτυο σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών!

Ένας ουρανός φωτισμένος με αστεροειδείς, κεντημένος με αστέρια!
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 η τέχνη και η επιστήμη, χάρη στη συνεργασία του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φ.Ε. με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, συναντήθηκαν για να συνθέσουν ένα πρωτότυπο ψηφιδωτό των πολλαπλών όψεων του ουρανού. Η εκδήλωση με τον τίτλο «Οι πολλαπλές Όψεις του Ουρανού» ξεκίνησε..
Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
«Με αφορμή…»: δράση τού Αρσακείου Θεσσαλονίκης
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση της δράσης «Με αφορμή…», την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο καφέ The Ritz. Καλεσμένη ήταν η συγγραφέας, εκπαιδευτικός, με σπουδές στην κλασική φιλολογία (ΜΑ, Ph.D.), και διδάσκουσα Δημιουργικής Γραφής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κυρία Σοφία Νικολαΐδου.

Οι πολλαπλές Όψεις του Ουρανού
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, από τις 17:00 ώς τις 21:00, το Αρσάκειο Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, πραγματοποιεί κύκλο εκδηλώσεων με θέμα τις φυσικές επιστήμες και τον ουρανό και τίτλο: Οι πολλαπλές Όψεις του Ουρανού.

Κάλαντα στον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο τής Βουλής
Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μαθητών της Στ΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στις 24/12/2018 προκειμένου να ψάλουν τα κάλαντα στον πρώτο πολίτη της χώρας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τόσο η περιήγηση στους χώρους όσο και η ζεστή φιλοξενία ήταν ανάλογες του χώρου.

e-arsakeioBooks' archwayep enharvard