Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31
Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων: έναρξη κατασκευής πτέρυγας αιθουσών Γυμνασίου - Λυκείου

Οι εργασίες κατασκευής τού νέου κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων πρόκειται να ξεκινήσουν εντός τού Αυγούστου τού 2019.

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών συντονιστής προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Μια συνεργασία με σημαντικές προεκτάσεις…


Αντιπροσωπία μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών υπό την καθοδήγηση τού εκπαιδευτικού Ν. Γιαννακόπουλου, χημικού MSc, στο πλαίσιο τού Θερινού Σχολείου που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών με το ερευνητικό κέντρο JOINT RESEARCH CENTER (Κοινό Κέντρο Ερευνών), συμμετείχε στη Σεβίλλη τής Ισπανίας στο πρόγραμμα SELFIE τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Summer Camp της ANGLIA σε συνεργασία με τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 έληξε η εβδομάδα τού θερινού σχολείου EU English Experience Week της Anglia Network NL – English Education Group Europe που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία.

Ιδανικός συνδυασμός τεχνολογίας και ιστορίας!

Έχετε αναλογιστεί πόσο πιο αποτελεσματική γίνεται η διδασκαλία της τοπικής ιστορίας σε μικρούς μαθητές όταν αναλαμβάνουν οι ίδιοι να διαμορφώσουν το περιεχόμενο του μαθήματος;

Επιμόρφωση με τη Φίλια Δενδρινού

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στην Εκάλη και την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στο Ψυχικό, οι δάσκαλοι, οι θεατρολόγοι και καθηγητές Καλλιτεχνικών των Αρσακείων Δημοτικών Εκάλης και Ψυχικού, αντίστοιχα, συμμετείχαν σε δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με τη θεατρολόγο-θεατροπαιδαγωγό κ. Φίλια Δενδρινού.

Από το Αρσάκειο Θεσ/νίκης στην 89η Σύνοδο τού Ευρωκοινοβουλίου Νέων
Οι μαθητές της Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Καραθάνος και Απόστολος Βεκόπουλος επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 89η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (EYP).
Περισσότερα εδώ: https://thessaloniki.arsakeio.gr/armenia_2019/
Μιούζικαλ "Nanny McPhee"  (Στ΄ τάξη)
Ο Απογευματινός Όμιλος Αγγλικού Θεάτρου «ENGLISH THEATRE CLUB» σας προσκαλεί στην παράσταση του μιούζικαλ NANNY McPHEE, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019  το  απόγευμα  στις 18.00.

Δελτίο καιρού από το Αρσάκειο Πατρών!

Θα επισκεφθείτε το Αρσάκειο Πατρών και θέλετε να γνωρίζετε ακριβώς τι καιρό κάνει στο σχολείο; Μπορείτε να το μάθετε πολύ εύκολα! Μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ήδη στο Αρσάκειο Πατρών! Ο μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στο Αρσάκειο Θεματικό Πάρκο και ανήκει στο δίκτυο σταθμών τού Αστεροσκοπείου Αθηνών!

Κι όμως: τα μαθηματικά είναι για όλους!

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 διεξήχθησαν στα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης οι 4οι Μαθηματικοί Αγώνες. Δεν πρόκειται για απλό μαθηματικό διαγωνισμό, όπου άριστοι στα μαθηματικά μαθητές προσπαθούν να κερδίσουν κάποια ατομική διάκριση. Οι Μαθηματικοί Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, ακόμη και σε εκείνους που φοβούνται τα μαθηματικά, ωθώντας τους με δημιουργικό και συνεργατικό τρόπο να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων και να συνειδητοποιήσουν τελικά ότι ο καθένας μπορεί με τον δικό του τρόπο να βοηθήσει αποτελεσματικά την ομάδα του και όλοι να διδαχθούν από την αλληλεπίδρασή τους στο πλαίσιο της ομάδας.

Masterclasses 2019

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 ομάδα πέντε μαθητών τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης μαζί με τον καθηγητή Φυσικής κ. Γεράσιμο Φιλιππάτο επισκέφθηκαν το Ε.Μ.Π. και συμμετείχαν στην ημερίδα "Masterclasses2019", με  συντονιστή τον  καθηγητή Φυσικής στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε κ. Νικόλαο Τράκα.