e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 οι μαθητές των Β΄2 και Β΄3 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, με αφορμή το μάθημα τής Γεωγραφίας για τις χώρες τής Ευρώπης, εργάστηκαν κατά ομάδες και εκπόνησαν μια συνθετική-διαθεματική εργασία με τίτλο "Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη".

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, συνεργάστηκαν, διεύρυναν τα ενδιαφέροντά τους, γνώρισαν στην πράξη τούς τρόπους αναζήτησης και συλλογής πληροφοριών και εξοικειώθηκαν με τις μεθόδους σύνθεσης μιας εργασίας. Παράλληλα, αξιοποιώντας προσωπικές τους εμπειρίες από ταξίδια σε χώρες τής Ευρώπης, αλλά και συνδυάζοντας γνώσεις από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, τη Γεωγραφία, την Ιστορία, την Ελληνική Γλώσσα, την Αγγλική Γλώσσα, την Πληροφορική, δημιούργησαν έναν «ταξιδιωτικό οδηγό» που απεικονίζει χαρακτηριστικά αξιοθέατα, πολιτιστικές ιδιαιτερότητες και διάφορα στοιχεία από δεκατέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως πρωτεύουσες, με την άποψη και τη ματιά των συγκεκριμένων μαθητών που τις μελέτησαν.


Το Σχολείο, θέλοντας να επιβραβεύσει τους μαθητές για το αξιόλογο εγχείρημά τους αλλά και να ενθαρρύνει ανάλογες πρωτοβουλίες, εκτύπωσε τη μαθητική εργασία, ώστε τα παιδιά να χαρούν το αποτέλεσμα τού μόχθου τους κρατώντας ένα έντυπο στα χέρια τους. Αυτό επετεύχθη χάρη στην ευγενική χορηγία τής Attica Bank.
Τους μαθητές ενθάρρυναν, καθοδήγησαν στην εργασία τους και παράλληλα επιμελήθηκαν την έκδοσή της οι εκπαιδευτικοί κ. Αθηνά Γκαρμπολά, καθηγήτρια Αγγλικών, Ειρήνη Φαραντούρη, φιλόλογος, και Μαρία Φιλιππάκου, χημικός, ενώ το εξώφυλλο τού εντύπου επιμελήθηκε η κ. Ζηνοβία Κωτσοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.
Η παρουσίαση τού εντύπου «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, παρουσία τής Επόπτριας των Σχολείων κ. Βασιλικής Παπαπέτρου.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα προβλήθηκε στο μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων τού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014.