e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με σύνθημα το τρίπτυχο «Φύση - Παιδεία - Γνώση», τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το πρωί τής Κυριακής 2 Νοεμβρίου 2014, ευρεία δενδροφύτευση στον χώρο τού κτηριακού συγκροτήματος, στο Πλατάνι τού Ρίου. Στόχοι τής δράσης ήταν  η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, η καλλιέργεια τής αξίας τού εθελοντισμού, η καλλιέργεια τού ομαδοσυνεργατικού πνεύματος, η ανάπτυξη τής αίσθησης ενότητας τού ανθρώπου με το περιβάλλον, η απόκτηση βιωματικών εμπειριών μέσα στο σχολείο, αλλά έξω από τη σχολική αίθουσα, η ενίσχυση τής αυτοπεποίθησής τους απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα τής δικής τους παρέμβασης, η αίσθηση και η ικανοποίηση ότι η δική τους παρέμβαση ομορφαίνει τον κόσμο.
Επρόκειτο πραγματικά για μια γιορτή παιδείας και οικολογικού πολιτισμού, κατά την οποία φυτεύθηκαν περί τα 2.500 δένδρα, είδη που ευδοκιμούν στην περιοχή
Για τηηδενδροφύτευση συνέπραξαν το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Δήμος Πατρέων, το Δασαρχείο Πατρών, το εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ», το Γυμναστήριο τού Πανεπιστημίου Πατρών, ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών τού Πανεπιστημίου Πατρών, οι Σύλλογοι Γονέων, Κηδεμόνων και Καθηγητών των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, διάφορες εθελοντικές οργανώσεις, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών, περιβαλλοντικοί Σύλλογοι και φορείς τής Αχαΐας κ.ά.
Εκ μέρους τού Πανεπιστημίου Πατρών παρευρέθησαν ο αναπληρωτής Πρύτανης σε θέματα Αειφορίας και Υποδομών κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και πολλοί πανεπιστημιακοί. Κατά τη διάρκεια τής δράσης οι πανεπιστημιακοί και συγκεκριμένα εκπρόσωποι από το Εργαστήριο Οικολογίας και Βιοποικιλότητας τού Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, με γενικό συντονιστή τον καθηγητή κ. Βίκτορα Στιβανάκη, μίλησαν στους μαθητές για τα οφέλη τής αναδάσωσης και τής προσφοράς τού δάσους και εν συνεχεία τους κατηύθυναν ώστε τα δένδρα να φυτευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Παρευρέθησαν επίσης ο κ. Παύλος Στάμος, αναπληρωτής Δημάρχου, αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Πράσινου Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής, ο κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος δημοτικός σύμβουλος, εκ μέρους τού Δήμου Πατρέων, η κ. Αναστασία Μπιρλή, πρόεδρος τής Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Βασιλείου, η κ. Νατάσσα Γεωργαρά, πρόεδρος τού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίου και το μέλος τού τοπικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.
Χορηγοί υποστήριξης τής δράσης ήταν η Εργοδυναμική Πατρών, η «Λουξ» και το Αρτοποιείο Βασιλείου Ραυτόπουλου, ενώ χορηγός επικοινωνίας που κάλυψε ραδιοτηλεοπτικά την εκδήλωση ήταν ο ΣΚΑΪ.
Στους παρευρεθέντες και στα Μέσα Ενημέρωσης μίλησαν οι Διευθυντές τού Λυκείου κ. Εμμανουήλ Πετράκης, τού Γυμνασίου κ. Κατερίνα Γεωργίου και τού Δημοτικού κ. Μαρία Τουλιάτου, οι οποίοι εξήγησαν για τη σύλληψη τής ιδέας και την όλη διοργάνωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Στη συνέχεια γονείς, μαθητές και καθηγητές, πρόσκοποι, εκπρόσωποι φορέων και απλοί συμπολίτες επιδόθηκαν με όρεξη και κέφι στη δενδροφύτευση, που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

              dendrofyteush img          dendrofyteush prosklisi      dendrofyteush xorhgoi

Κλικ για μεγέθυνση