e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Αντιπροσωπία εκπαιδευτικών τού Πειραματικού Σχολείου τού Πεκίνου (Asia-pacific Experimental School of Beijing Normal University)  πραγματοποίησε επίσκεψη στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015. Σκοπός τής συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθείται από τις δύο χώρες, την Ελλάδα και την Κίνα.
Την ομάδα των εκπαιδευτικών τού κινεζικού σχολείου, με επικεφαλής τον Διευθυντή τους κ. Xu Xiangdong, υποδέχθηκαν εκ μέρους τής Φ.Ε. η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Σύμβουλος κ. Σοφία Σταθοπούλου, η Συντονίστρια Θεωρητικών Μαθημάτων Πρωτοβάθμιας κ. Αθηνά Μακροπόδη και η Συντονίστρια Αγγλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας κ. Ζέτα Κουτσογιάννη. 
Στην αρχή, οι Κινέζοι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία των Αρσακείων Σχολείων, το ωρολόγιο πρόγραμμα που ακολουθείται, τους διδακτικούς στόχους ανά μάθημα και ανά τάξη.
Ακολούθησε ξενάγηση στους κυριότερους χώρους τού συγκροτήματος τού Ψυχικού (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Βιβλιοθήκες, αίθουσα tablets, αίθουσες υπολογιστών, Μουσικής, καλλιτεχνικό εργαστήριο) και παρακολούθηση δειγματικών διδασκαλιών στο μάθημα τής Γεωμετρίας Δ΄ τάξης από τη δασκάλα τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου και στο μάθημα τής Αγγλικής Γλώσσας Στ΄ τάξης από την καθηγήτρια τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου κ. Μαριλένα Γρηγοράκη.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στα γραφεία τής Διοίκησης των Αρσακείων Σχολείων με τη γνωριμία και τη συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα της Φ.Ε. καθηγητή κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο και την Επόπτρια των Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά.
Η εκπαιδευτική συνάντηση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική και έδωσε έναυσμα για περαιτέρω σκέψη και προβληματισμό σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στην παιδεία των μαθητών των Αρσακείων Σχολείων.