e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Εποπτεία των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας οργάνωσε για τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και των Λυκείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας επιμορφωτική Ημερίδα, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, με εισηγητή τον Ομότιμο Καθηγητή Ψυχολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Γραμματέα τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλο, με θέμα:" Η "κρίση" τής εφηβικής ηλικίας: Οι εκφάνσεις της και η ψυχοπαιδαγωγική διαχείρισή της στο σχολείο και στην οικογένεια".
Στην εισήγησή του ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε καταρχάς στο είδος, στα αίτια και στον τρόπο βίωσης των αλλαγών που συντελούνται κατά την περίοδο τής εφηβείας, καθώς και στις ιδιαίτερες εκφάνσεις και συνέπειες που έχει η εφηβική «κρίση» στη συμπεριφορά τού νέου και στη λειτουργία τής οικογένειάς του.
Στη συνέχεια ο κ. Παρασκευόπουλος κατέθεσε "δεκαέξι συν δύο"  προτάσεις με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά η διαχείριση τής εφηβικής «κρίσης» από τον εκπαιδευτικό και από τους γονείς τού εφήβου, με ψυχοπαιδαγωγικά κριτήρια.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη διατύπωση προτάσεων για την εύρυθμη συλλειτουργία σχολείου – οικογένειας, ενώ στους εκπαιδευτικούς διανεμήθηκε ειδικό έντυπο με τίτλο "Η "κρίση" τής εφηβικής ηλικίας: Δέκα θέματα: Η ψυχοπαιδαγωγική διαχείρισή τους στο σχολείο και στην οικογένεια" (Αθήνα 2017), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αναφοράς για τα ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν καθηγητές και γονείς κατά τη συνεργασία τους με τους εφήβους μαθητές.
Η ημερίδα έδωσε αφορμή για την ανάπτυξη γόνιμου προβληματισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, και ενίσχυσε αποτελεσματικά τον ψυχοπαιδαγωγικό θεωρητικό και πρακτικό οπλισμό των καθηγητών που καθημερινά παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές που φοιτούν στα Αρσάκεια Σχολεία.

Δείτε το περίγραμμα τής ομιλίας

Φυλλομετρήστε το έντυπο για την κρίση τής εφηβικής ηλικίας

Κατεβάστε σε pdf τις Περιληπτικές διαφάνειες (184)

Κατεβάστε σε pdf  το έντυπο για την κρίση τής εφηβικής ηλικίας