e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη 4, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2017 όλοι οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων Ψυχικού, Εκάλης, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων συμμετείχαν σε εργαστήρια για το STEΑM, που πραγματοποιήθηκαν στην Εκάλη, τη Θεσσαλονίκη και στο Ψυχικό αντίστοιχα, με θέμα «Διαθεματική διδακτική προσέγγιση στην εκπαιδευτική αντίληψη τού STEAM».
Ο β΄ κύκλος εργαστηρίων STEAM αποτελεί άμεση συνέχεια τού α΄ κύκλου. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι εκπαιδευτικοί συγκρότησαν ομάδες εργασίας και κατασκεύασαν ομαδοσυνεργατικά ένα ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο. Στόχος τής κατασκευής ήταν: α) να προσεγγίσουν οι εκπαιδευτικοί με τρόπο βιωματικό την έννοια τής πίεσης στη Φυσική και να ανακαλύψουν τη μαθηματική σχέση με την οποία αυτή διατυπώνεται και β) να μελετήσουν το φαινόμενο τής μετάδοσης τής πίεσης στα ρευστά, μέσω τού τρόπου που ανυψώνεται ο ανατρεπόμενος κάδος τού φορτηγού. Η πορεία υλοποίησης τής κατασκευής, ανέδειξε τον διαθεματικό τρόπο προσέγγισης εννοιών από τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Τέχνη.
Τον επιστημονικό και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό τού εργαστηρίου είχε ο κ. Άρης Μαυρομμάτης, μαθηματικός, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την οργάνωση η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου.