e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Στο κατάμεστο από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς Αμφιθέατρο τής Εστίας Επιστημών και παρουσία καθηγητών τού Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, τα «Θερινά Σχολεία 2019» και ο προγραμματισμός τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών για το σχολικό έτος 2019-2020.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Συντονιστής των Αρσακείων Σχολείων Πατρών κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, ο Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Δημήτριος Κλαυδιανός, ο Οργανωτικός Συντονιστής τού ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Ελλάδας κ. Σπυρίδων Παπαδάκης, ο εκπρόσωπος τού Joint Research Centre τής Σεβίλλης κ. Αντώνιος Μπέσιος, στο πλαίσιο τού προγράμματος SELFIE τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Διευθυντής τού Γυμνασίου κ. Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος και η Διευθύντρια τού Δημοτικού κ. Μαρία Τουλιάτου.

Ο Διευθυντής τού Λυκείου κ. Μάνος Πετράκης, φυσικός PhD, παρουσίασε τον προγραμματισμό τού Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος, εστιάζοντας κυρίως στο πρόγραμμα σπουδών, στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και στο δίκτυο συνεργασιών τού Αρσακείου Λυκείου με Τμήματα τού Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων τού εξωτερικού.

Ο κ. Δ. Κλαυδιανός, φυσικός MSc, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους τού Προέδρου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, εκθείασε το καινοτόμο έργο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών και τόνισε την αδιάλειπτη προσφορά παιδείας των Σχολείων στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τα Αρσάκεια Σχολεία και ότι αποτελεί τιμή για την πόλη των Πατρών να φιλοξενούν τα Αρσάκεια Σχολεία, ενώ ο κ. Παπαδάκης στον χαιρετισμό του εστίασε εκτός των άλλων και στην εξωστρέφεια των Αρσακείων Σχολείων, καθώς οι περισσότερες δράσεις που διοργανώνονται είναι ανοικτές και στα δημόσια σχολεία.

Χαιρετισμό επίσης για τα Θερινά Σχολεία απηύθυναν οι καθηγητές τού Πανεπιστημίου Πατρών: ο κ. Περικλής Νταβλούρος εκ μέρους τού Τμήματος Ιατρικής, ο κ. Γεώργιος Σπυρούλιας εκ μέρους τού Τμήματος τής Φαρμακευτικής, ο κ. Παναγιώτης Σταυρόπουλος που εκπροσώπησε τον κ. Δημήτριο Μούρτζη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, τού Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) τού Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, και ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου που εκπροσώπησε το Τμήμα Φιλοσοφίας.

Στην συνέχεια ο κ. Σπύρος Συρμακέσης, καθηγητής τού Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μίλησε για «Νησίδες Γνώσης Θετικών Επιστημών σε Κινητές Συσκευές» στο πλαίσιο τού προγράμματος Erasmus+, στο οποίο το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών είναι εταίρος, ενώ ο κ. Μπέσιος παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELFIE στην εισήγησή του με τίτλο «Καινοτομία στο Σχολείο. Γιατί είναι δύσκολο;»

Τέλος, οι μαθητές που συμμετείχαν στα θερινά σχολεία παρουσίασαν τα προγράμματά τους και τους επιδόθηκε η βεβαίωση συμμετοχής.