Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2023
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2 3 4
week 10 5 6 7 8 9 10 11
week 11 12 13 14 15 16 17 18
week 12 19 20 21 22 23 24 25
week 13 26 27 28 29 30 31

Podcast με ειδικό στην κυβερνοασφάλεια

Ομιλία για την Τεχνοηθική από τον Καθηγητή Κ. Κορναράκη

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης είχε την χαρά να υποδεχθεί τον κ. Κωνσταντίνο Κορναράκη, καθηγητή Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής στη Θεολογική Σχολή τού ΕΚΠΑ, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες τής Γ΄ τάξης των δύο Λυκείων, Θετικού Προσανατολισμού (σπουδών Υγείας) με θέμα «Συγκλίνοντας στο ανθρώπινο πρόσωπο: Σύγχρονες τεχνολογίες και ηθικά διλήμματα».

Βράβευση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων συμμετέχουν και αυτή τη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με σημαντικές διακρίσεις.

Νεογράφημα, τεύχος 26 - Αφιέρωμα στην τέχνη, στην παιδεία και στον άνθρωπο
Κυκλοφόρησε το 26ο τεύχος του περιοδικού «Νεογράφημα -όταν γράφουν τα νιάτα» του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο στην τέχνη, στην παιδεία και στον άνθρωπο. 

«Αι γενεαί πάσαι… δακρύζουν»
Το δικό τους μήνυμα για το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους έστειλαν οι μαθητές από το A’ Αρσάκειο Λύκειο του Ψυχικού. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου τους και σχημάτισαν με τα σώματά τους το μήνυμα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ». 

Η ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους αφορμή για δημιουργία

Η πρωτοβουλία της Διοίκησης των Αρσακείων, που κοινοποιήθηκε στα μέλη της αρσακειακής κοινότητας με επιστολή του Προέδρου κ. Μπαμπινιώτη, για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους μαθητές μας, τους γονείς τους και το προσωπικό των Αρσακείων για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας βρήκε εντυπωσιακή ανταπόκριση. Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, στο Α’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης η εικαστικός Κυριακή Πρεβενιού και μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου και Λυκείου Εκάλης απέδωσαν την όλη διαδικασία με μια εντυπωσιακή εικαστική σύνθεση, η οποία κοσμεί τον χώρο των Σχολείων.

Οι μαθητές αγκάλιασαν από την αρχή αυτήν την προσπάθεια και ζωγράφισαν με προθυμία. Το έργο έχει τίτλο «Το δάσος της αγάπης». Είναι ένα κολάζ από χέρια, τα χέρια των παιδιών, ζωγραφισμένα με τα πιο χαρούμενα και αισιόδοξα χρώματα. Ένα έργο που υποδηλώνει την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, της δοτικότητας, της ελπίδας και της αγάπης. Το έργο πλαισιώνεται με λέξεις που έγραψαν οι μαθητές που περιγράφουν αυτήν την προσπάθεια. Λέξεις όπως: βοήθεια, ανθρωπιά, αγάπη, υποστήριξη!

Παιδιά, έφηβοι και "Διαδίκτυο: Η σύγχρονη πρόκληση": Ημερίδα στα Αρσάκεια Ψυχικού

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού υποδέχθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου των Αρσακείων Ψυχικού γονείς και εκπαιδευτικούς σε Ημερίδα με τίτλο «Παιδιά, έφηβοι και Διαδίκτυο: Η σύγχρονη πρόκληση». Η Ημερίδα αφορούσε τις ποικίλες επιπτώσεις της χρήσης του διαδικτύου και οργανώθηκε σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Φ.Ε. και την Υφυπουργό Υγείας για το χαρτοφυλάκιο της ψυχικής υγείας κ. Ζωή Ράπτη.

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές τής Α΄ τάξης των Α΄ και Β΄ Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού παρακολούθησαν, για δύο διδακτικές ώρες στο θέατρο των Σχολείων, ομιλία τού κ. Γ. Νάκου, ψυχολόγου τής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τής Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Η Υφυπουργός Υγείας και ειδικοί επιστήμονες σε ημερίδα για τα παιδιά και το διαδίκτυο