Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάιος 2022
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31
Μια... κρασοκανάτα για έπαθλο στο αρχαίο So You Think You Can Dance!

Παγκόσμια ημέρα Μουσείων στα Μουσεία των Αρσακείων

Με αφορμή τη Διεθνή ημέρα των Μουσείων (18 Μαΐου) το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Ψυχικού παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό έκθεμά του: τον κροκόδειλο του Νείλου!

Μια σημαντική εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και οι σημερινές προκλήσεις μέσα από το βλέμμα των νέων».

Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων

Την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης οι αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων.

Τελετή λήξης εργασιών Ομίλου Χημείας με εντυπωσιακά πειράματα

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ομίλου Χημείας των Αρσακείων Ψυχικού και η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου προσκαλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Ομίλου στην τελετή λήξης των εργασιών του Ομίλου Χημείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐουημέρα Τετάρτη και ώρες 15:00-17:30.

Μια μαθητική κοινότητα με σημαντική κοινωνική και κοινοτική δράση!
Το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα, με σκοπό να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Διονύσου. Για τον σκοπό αυτόν επέλεξε αναμνηστικά φούτερ, τα οποία διέθεσε σε μαθητές και καθηγητές συγκεντρώνοντας έτσι το ποσό των 1.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν δύο ιατρικές συσκευές, απαραίτητες για το πολυϊατρείο του Δήμου, αλλά και σοκολατένια αβγά και πασχαλινά κουλούρια για το κοινωνικό παντοπωλείο, ώστε αυτά να διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες τις ημέρες του Πάσχα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Διεθνές βραβείο σε φιλόλογο του Αρσακείου Θεσσαλονίκης

Ένα άρθρο στα Αγγλικά της φιλολόγου του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Αναστασίας-Σταυρούλας Βαλταδώρου για τον Ευριπίδη βραβεύθηκε στην Φλόριντα  των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του Comparative Drama Conference, ως το καλύτερο άρθρο που δημοσιεύθηκε πάνω στο αρχαίο ελληνικό δράμα το έτος 2020!

Ημερίδα Αστρονομίας κατά της φωτορρύπανσης

Τρίποντα στα Σχολεία

Την Παρασκευή 8-4 2022 και τη Δευτέρα 11-4-2022, μαθητές και μαθήτριες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης και των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία», το οποίο οργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Πρωτιά στην α' φάση διεθνούς διαγωνισμού για το περιβάλλον!

Ένα εργοστάσιο στον οικιστικό ιστό μιας πόλης, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από οικιακά απορρίμματα και είναι ειδικά σχεδιασμένο ως μεγάλο πάρκο αναψυχής εμπνεύστηκε και σχεδίασε ομάδα των μαθητριών τής Β΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού! Μέλη της οι μαθήτριες Δαβάκη Μαρία, Διγενή Σεβαστή, Δόγα Ελένη και Ιωαννίδη Μάρθα, με υπεύθυνο τον καθηγητή Τεχνολογίας κ. Κ. Καλλή. Η ομάδα τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έλαβε μέρος στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU Conexus “Think Smart Create Green”  και κατέλαβαν την 1η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο!