Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Φεβρουάριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28 29
Διακρίσεις σε ρητορικούς αγώνες  Ο ενιαίος Απογευματινός Όμιλος Ρητορικής των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού, μετά από μια επιτυχημένη πορεία με σημαντικές διακρίσεις και προκρίσεις σε όλα τα αγωνίσματα κατά τους 14ους Αρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες, το προηγούμενο σχολικό έτος, συνεχίζει και φέτος δυναμικά τη δράση του με περισσότερη εξωστρέφεια.  Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές τού ομίλου συμμετείχαν με μια μικτή αντιπροσωπευτική ομάδα (Α΄ Λύκειο, Β΄ Λύκειο, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο) στους Ι΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, εκπροσωπώντας τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού ανάμεσα σε 26 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία από όλη την Αττική.  Στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων η ομάδα μας σημείωσε νίκη στον δεύτερο γύρο, επιτυγχάνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα στη συγκεντρωτική κατάταξη των σχολείων και αποσπώντας θετικά σχόλια για την παρουσία και το ήθος τους. Από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχαν οι μαθήτριες Μελακοπούλου Φαίδρα και Τσόχου Ελένη.  Ακόμη, εξαιρετική ήταν η παρουσία τού ομίλου στο ατομικό αγώνισμα τού Προτρεπτικού Λόγου, καθώς μέλος της αποστολής κατέλαβε τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη, ενώ τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού κατέκτησαν, επιπλέον, την 1η θέση με τη μαθήτρια τού Α΄ Λυκείου Μαρία-Αικατερίνη Ντούνη, η οποία έφερε την πρωτιά στο Γυμνάσια Ψυχικό ανάμεσα σε 42 δηλωμένες συμμετοχές, μετά από σημαντική πρόκριση στον τελικό απευθείας από τον πρώτο γύρο, χωρίς ενδιάμεσο αγώνα.  Τους μαθητές προετοίμασαν η υπεύθυνη τού Ομίλου Ρητορικής Τέχνης για τα Λύκεια, φιλόλογος κ. Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια, και απόφοιτο των Σχολείων μας, κ. Μαρία-Αγγελική Γερασίμου, ενώ η κ. Δημητρακοπούλου συνόδευσε και το διήμερο την αποστολή λαμβάνοντας μέρος και ως κριτής στους Αγώνες.  Οι νεαροί ρήτορες τού ομίλου θα συνεχίσουν να ασκούνται στον δημόσιο λόγο ως μέσο έκφρασης αλλά και κατάκτησης χρήσιμων δεξιοτήτων, με την ίδια απτόητη διάθεση, μέχρι την επόμενη διοργάνωση!

Ο Μουσικός Όμιλος και οι Graduarti ξεχώρισαν στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση τής όπερας «Περσεφόνη»

Δύο επίσκοποι στα Αρσάκεια στην εορτή των Τριών Ιεραρχών

Ο Μουσικός Όμιλος στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση τής όπερας «Περσεφόνη»

"My company": Επιχειρηματική εκπαίδευση στην πράξη!

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές όλων των αγγλικών τμημάτων τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης πήραν μέρος σε ένα συναρπαστικό επιχειρηματικό παιχνίδι ρόλων. Νωρίτερα, 15 από αυτούς, σε ομάδες των τριών, είχαν σκεφτεί και οργανώσει επιχειρηματικά πλάνα για 5 επιχειρήσεις που απευθύνονται σε εφήβους και προσπαθούν μέσω απλών αλλά καινοτόμων ιδεών να βελτιώσουν τη ζωή των ίδιων αλλά και, γενικότερα, τού πλανήτη μας.

Σημαντικές επιτυχίες των μαθητών μας στα Γαλλικά
Ημερίδα «Πέφτω από τα σύννεφα 2024»

«Πέφτω από τα σύννεφα»! Είναι η απάντηση των γονέων όταν το σχολείο τούς ενημερώνει για συμπεριφορές εκτός ορίων...

Η Ημερίδα «Πέφτω από τα σύννεφα 2024» είχε δύο κεντρικά ζητήματα: τη διαχείριση θυμού εφήβων και ενηλίκων και την κυβερνοασφάλεια.
Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης: «Διαχείριση θυμού και συμπεριφοράς» και «Ασφαλές Διαδίκτυο», με στόχο την ανάδειξη τού ευαίσθητου ψυχισμού των εφήβων και παράλληλα την ενδυνάμωση των σχέσεων και τής συνεργασίας σχολείου και γονέων, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 17:00 με 20:30, το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού διοργάνωσε επιμορφωτική συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς με ομιλίες ειδικών οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ευχαριστούμε τον Καθηγητή τού Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων τού Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Χρήστο Ξενάκη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αρτέμιδα Τσίτσικα, τη Χειρουργό Οφθαλμίατρο MD, MSc κ. Δέσποινα Δ. Καφετζή, την Ψυχολόγο – Ερευνήτρια τού Πανεπιστημίου τής Uppsala κ. Ακριβή Κονιδάρη και την Προϊσταμένη Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Ψυχολόγο MSc, PhD(c) κ. Ξένια Ι. Παρασκευοπούλου.
Δείτε εδώ την πρόσκληση και το πρόγραμμα.

Φυσικές Επιστήμες, STEM και ψηφιακή τεχνολογία
 

Διακρίσεις στον μαθηματικό διαγωνισμό "Θαλής"

Γαλλικό Ινστιτούτο: Φάρος ελπίδας και σημείο αναφοράς τα Αρσάκεια