Βιντεο-ευχές αποφοίτων

Δεν χάνουμε επαφή! Απόφοιτες και απόφοιτοι από όλα τα Αρσάκεια, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και αντάλλαξαν κι εφέτος τις ευχές τους -μέσω διαδικτύου αυτή τη φορά. 

Ανδρέας Μεταξάς: αγωνιστής του 1821, 2ος Πρόεδρος της Φ.Ε. 
«Κόντε Λάλα» αποκάλεσαν οι συμπολεμιστές του τον Κεφαλονίτη  φιλικό, αγωνιστή και κόμη Ανδρέα Μεταξά (1790-1860), μετά τη μάχη κατά των Τουρκαλβανών του Λάλα στην Πελοπόννησο, όπου τραυματίστηκε και στα δύο χέρια!  Ο φιλικός και αγωνιστής Ανδρέας Μεταξάς υπήρξε ο πρώτος αρχηγός κυβερνήσεως στην Ελλάδα που έφερε τον τίτλο του Πρωθυπουργού. Διετέλεσε Πρόεδρος της Φ.Ε. από το 1841-1850. Διαβάστε περισσότερα για την πολυκύμαντη ζωή του στην ενότητα 1821 & ΦΕ στον ιστότοπο της Ιστορίας των Αρσακείων.
Στον δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools!

Η ομάδα Sciron των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, μετά τη διάκρισή της στους εθνικούς τελικούς τού διαγωνισμού F1 in Schools 2020, εκπροσωπεί για τρίτη χρονιά την Ελλάδα στους παγκόσμιους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη τον Μάρτιο τού 2021.

«Στον δρόμο προς την Ίμβρο»: συγχαρητήριο Πατριαρχικό Γράμμα
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη το Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού! Το Σχολείο, στο πλαίσιο των ποικίλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεών του, προχώρησε στην εκπόνηση του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: "Στον δρόμο προς την Ίμβρο", το οποίο ολοκληρώθηκε με την αδελφοποίηση του Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με το Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ίμβρου. 

Οι απόφοιτοι στέλνουν το γιορτινό τους βίντεο!

Φίλες και φίλοι απόφοιτοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

Ας ανταλλάξουμε τις ευχές μας για το νέο έτος έστω και διαδικτυακά!

Και ας ευχηθούμε του χρόνου να βρεθούμε και πάλι όλες και όλοι μαζί από κοντά!

Διακριτικό SELFIE για το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών
Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών απέσπασε για δεύτερη χρονιά το διακριτικό που πιστοποιεί ότι χρησιμοποιήθηκε το SELFIE, ένα δωρεάν εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα σχολεία να ενσωματώσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες στη διδασκαλία, τη μάθηση και την αξιολόγηση.

Το πρόγραμμα RoboSTEM απευθύνεται σε καθηγητές STEM Λυκείων και στους μαθητές τους και έχει ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε θέματα STEM (Science, Technology, Engineering, Maths = Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και στη δημιουργία ενός προγράμματος σπουδών που προορίζεται για χρήση στα σχολεία. Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει περιεχόμενο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM στους μαθητές και θα παρουσιάζει παραδείγματα μαθησιακών δραστηριοτήτων και μεθόδων αξιολόγησης. Τέτοιου είδους θέματα αποτελούν εφαρμογές Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Τεχνολογίας.

Μάθημα σε ανοιχτή τάξη!
Ένα διαφορετικό μάθημα παρακολούθησαν σε ξεχωριστή διδακτική ώρα οι μαθητές της Στ1 και Στ2 τάξης του Γ΄ Αρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου.

Webinar Blue Economy: Συνεχίζεται με προσωπική συμβουλευτική!

Με μεγάλη συμμετοχή αποφοίτων αλλά και άλλων ενδιαφερομένων φοιτητών, τους οποίους ευχαριστούμε για τον ενδιαφέρον τους, ολοκληρώθηκε το 2ο διαδικτυακό σεμινάριο που οργάνωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με θέμα τη Γαλάζια Οικονομία.

Γαλάζια Οικονομία: 2o διαδικτυακό σεμινάριο για τους νέους αποφοίτους μας
Γνωρίζατε ότι υπάρχει "Γαλάζια Οικονομία"; Ότι σε αυτή απασχολούνται πάνω από 350.000 εργαζόμενοι; Ειδικά για τους νέους αποφοίτους μας, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 στις 18:00, η απόφοιτη των Σχολείων μας Μαριάννα Τερζιδάκη, ICF approved Career Coach, θα παρουσιάσει σε webinar τις προοπτικές για επαγγελματική απασχόληση που προσφέρει ο ευρύτερος τομέας της Γαλάζιας Οικονομίας.