e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

April 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Με το μάθημα τού διεθνούς φήμης ερευνητή και Ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Αστροφυσικής που πραγματοποίησαν στη Στοά τού Βιβλίου διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές στο πλαίσιο τού Ελευθέρου Πανεπιστημίου τής Στοάς τού Βιβλίου.

Τα μαθήματα συντονίστηκαν από τον καθηγητή Αστροφυσικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κανάρη Τσίγκανο και σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις διδακτικές ανάγκες των μαθητών των Αρσακείων Λυκείων. Πραγματοποιήθηκαν σε πρωινές ώρες για να τα παρακολουθούν διά ζώσης οι μαθητές μας, τόσο στις αίθουσες τής Στοάς Βιβλίου όσο και στα Αμφιθέατρα των Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης μέσω τού συστήματος ζωντανής διαδικτυακής προβολής που διαθέτει από το 2012 η Στοά τού Βιβλίου σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.


Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη σχολική χρονιά κατά την οποία το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο εντάσσει στο πρόγραμμά του πρωινά μαθήματα από πανεπιστημιακούς καθηγητές με σκοπό να διευκολύνει ουσιαστικά τους μαθητές στην κατανόηση τής διδασκομένης ύλης. Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, καθώς έχουν τη δυνατότητα να διατυπώνουν ερωτήσεις και να εκθέτουν τις απόψεις τους.
Έτσι, από τον Ιανουάριο τού 2013, μαθητές μας παρακολούθησαν σειρά μαθημάτων για τη φιλοσοφία των θεσμών από τον καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Χρήστο Γιανναρά, καθώς και σειρά μαθημάτων για τη βία στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία από τον καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας κ. Γιώργη Γιατρομανωλάκη. Από τον Οκτώβριο 2013 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα για το αρχαίο δράμα από τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, καθώς και μαθήματα ανθρωποοικολογίας που πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή κ. Κ. Αποστολόπουλο και σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.