e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

April 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει το 3ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Κωνσταντίνος Καβάφης: Ο Έλληνας Οικουμενικός Ποιητής». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Απριλίου 2014 στα Σχολεία τής Εκάλης.
Ακολουθεί το κείμενο-πρόσκληση προς τους γονείς τής Επόπτριας των σχολείων τής Φ.Ε. κ. Βασιλικής Παπαπέτρου-Μουρσελά.
 
  


                                                                                                                                                       Π. Ψυχικό, 12 Μαρτίου 2014


Αγαπητοί γονείς,

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει το 3ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, με θέμα «Κ. Π. Καβάφης: Ο Έλληνας οικουμενικός ποιητής», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Σχολεία τής Εκάλης το Σάββατο 5/4/2014 και την Κυριακή 6/4/2014. Στο Συνέδριο συμμετέχουν με τις προφορικές ή ανηρτημένες ανακοινώσεις τους, με δραματοποιήσεις, μελοποιήσεις, εικαστικές συνθέσεις, προφορικές αντιλογίες, ταινίες μικρού μήκους περισσότεροι από 1.000 μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τους οποίους καθοδήγησαν σε όλα τα στάδια εκπόνησης των εργασιών τους πάνω από 200 εκπαιδευτικοί των Σχολείων τής Φ.Ε., όλα τα στελέχη τής Εποπτείας των Σχολείων καθώς και οι Διευθύνσεις 13 Σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τής Φ.Ε.

Τα παιδιά μας εργάστηκαν ομαδικά, διερευνητικά, βιωματικά, διαθεματικά, προκειμένου να μελετήσουν το καβαφικό έργο και να ευαισθητοποιηθούν από τον μεστό στίχο του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Η παρουσίαση των εργασιών τους μπροστά σε ένα κοινό ενηλίκων, γονέων, εκπαιδευτικών, ερευνητών, Πανεπιστημιακών δασκάλων, δεν είναι μια εύκολη δοκιμασία, κυρίως αν αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι να καταθέσει ένα παιδί δημόσια την προσωπική του άποψη για έναν τόσο μεγάλο και παγκόσμια αναγνωρισμένο ποιητή. Μια τέτοια κατάθεση γνώμης και ερμηνείας απαιτεί θάρρος, αυτοπεποίθηση, γνώση. Αυτές τις αρετές καλλιέργησαν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Και έρχονται να παρουσιάσουν ενώπιόν σας τις εργασίες τους, όπως αυτές προκύπτουν από τον συνδυασμό τού καβαφικού λόγου και τής νεανικής σκέψης τους, η οποία διαπλάθεται και ωριμάζει όταν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έρχονται σε επαφή με δυνατές πολιτιστικές εμπειρίες.

Σε μια τέτοια δυνατή πολιτιστική εμπειρία, σαν όλες αυτές  που επί πολλά χρόνια δημιουργεί και προσφέρει σε όλη την πνευματική και εκπαιδευτική κοινότητα τής χώρας μας η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, καλούμε όλους εσάς να παρευρεθείτε για να ενθαρρύνετε με την παρουσία σας τα παιδιά μας, για να δικαιώσουμε, τελικά, όλοι την προσπάθεια των νέων μας που αγωνίζονται για μια διαδρομή πιο όμορφη, πιο πλούσια  προς την προσωπική τους Ιθάκη.

Η Επόπτρια των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 (i)       Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα και τις εισηγήσεις τού Συνεδρίου θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://synedria.arsakeio.gr/
(ii)       Τις προσεχείς εβδομάδες θα σας αποσταλούν ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης.

bannerKavafis