e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης το «7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο» με θέμα «Ο σύγχρονος άνθρωπος και η ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής τού Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών τού Massachusetts Institute of Technology (MIT), ο οποίος τιμήθηκε το 2018 με την κορυφαία διάκριση Rolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Η ομιλία τού Κωνσταντίνου Δασκαλάκη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω αυτής τής σελίδας και της σελίδας των Αρσακείων στο facebook





daskalakis

 

Σκοπός τού Συνεδρίου είναι να φέρει τους μαθητές αντιμέτωπους με τον δυναμικό κόσμο τής σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και τους πολλαπλούς δρόμους που αυτή ανοίγει στο μέλλον. Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τεχνικά άψογες κατασκευές, για νοήμονες μηχανές, για έξυπνες εφαρμογές και έξυπνες πόλεις, για νέα υλικά, για πρωτοποριακές θεραπείες, για ευφυή λογισμικά, για μεγάλα δεδομένα, για δίκτυα επικοινωνίας. Πώς μπορούμε να ελέγξουμε και να αποφασίσουμε ποια απ’ όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα, με ποιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις θα οδηγήσουν τον κόσμο και τον άνθρωπο σε ένα αύριο πιο εύκολο αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικό; Το Συνέδριο επιδιώκει να καταστήσει σαφές στους μαθητές ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον σημερινό νέο είναι να επινοήσει το μέλλον του.

skeletos 7o panarsakeiako resized

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως εισηγητές οι μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιωαννίνων και Τιράνων. Θα συμμετάσχουν επίσης μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια τής Αττικής.
Ειδικότερα, 700 μαθητές υπό την επίβλεψη 120 περίπου εκπαιδευτικών εργάστηκαν σε ομάδες και εκπόνησαν 130 εργασίες που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο ως εισηγήσεις, poster, εργαστήρια, ταινίες μικρού μήκους, δρώμενα, έκθεση εικαστικού υλικού, ρητορικά αγωνίσματα, ψηφιακές εφαρμογές. Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων, ανθρώπους των γραμμάτων και τής τέχνης, οι οποίοι τις ημέρες του Συνεδρίου θα προεδρεύσουν στις συνεδρίες και θα συνομιλήσουν με τους μαθητές και το κοινό.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλες συνεδρίες στο Κεντρικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο και αίθουσες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης. Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη τής επιστημονικής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στη χώρα μας.


daskalakis 3

Σημαντική ενημέρωση:

Η διαδικασία συμπλήρωσης και ηλεκτρονικής υποβολής της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση των ομιλιών του Καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη, Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας,  και του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη έχει ολοκληρωθεί. Η φόρμα δεν είναι πλέον διαθέσιμη καθώς συμπληρώθηκε ο αριθμός επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος.

Για λόγους ασφαλείας δεν θα επιτραπεί να εισέλθουν στους χώρους του συνεδρίου άτομα που το όνομά τους δεν εμφανίζεται στον κατάλογο που έχει συνταχθεί με βάση τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα στοιχεία όσων εισέρχονται στους χώρους του συνεδρίου θα ελέγχονται.

Παρακαλούμε σε κάθε περίπτωση να προτάσσεται η ασφάλεια των παιδιών και να διασφαλίζεται η εύρυθμη διεξαγωγή του συνεδρίου.


Επικοινωνία:

Εποπτεία Σχολείων    Τηλ. 2106755555, Εσωτ. 140, 125  www.arsakeio.gr 
Ηλεκτρονική διεύθυνση:     https://synedria.arsakeio.gr/