e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

April 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Τον φετινό Σεπτέμβριο στα σχολεία όλου του κόσμου οι μαθητές προσήλθαν με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας. Δεν είναι πια τα πρόσωπα των μαθητών και των εκπαιδευτικών που έχουν τον πρώτο ρόλο, αλλά τα μάτια τους –πάνω από τη μάσκα! Σε αυτές τις νέες συνθήκες, αλλά σύμφωνα με το καθιερωμένο πρόγραμμα, μαθήματα και δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά σε όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία.

Το κέφι και η δημιουργικότητα δεν λείπει.

Στα Αρσάκεια Σχολεία φέτος θα αναζητήσουμε την ομορφιά στη φύση, στα βιβλία, στην επιστήμη, στην αλληλεγγύη, στα χρώματα και στις μελωδίες. Και ας μην ξεχνάμε: μέσα την πανδημία που βιώνουμε, και ενάντια στην παραπληροφόρηση, το σχολείο εξακολουθεί να αποτελεί τον ουσιαστικό χώρο εκπαίδευσης για τον περιορισμό τής μετάδοσης τού κορωνοϊού. 

Έτσι με την έναρξη τής σχολικής χρονιάς σε όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός, αλλά με λιγότερους παρευρισκομένους. Και τα παιδιά δέχτηκαν τις ευχές τού ιερέα για υγεία και πρόοδο σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη χρονιά.

agiasmos ps
Τα σχολεία δι' αντιπροσώπων στον φετινό αγιασμό στα Αρσάκεια Ψυχικού!

Ας κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στα όμορφα Γιάννενα, μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων γνώρισαν στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών το μικροσκόπιο και πώς λειτουργεί.

microscopio ioa

Νοτιότερα, στο Αρσάκειο Πατρών, μαθητές τής Β΄ τάξης Δημοτικού μετατράπηκαν σε μικρούς πειραματιστές και μας υποσχέθηκαν μαγικά πειράματα που θα πραγματοποιήσουν αυτή τη σχολική χρονιά!

patra

Ανεβαίνοντας ξανά στον Βορρά, μαθαίνουμε ότι το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει φέτος στο αγγλόφωνο πρόγραμμα “Power Brain English” το οποίο μάλιστα θα συντονίζει μαζί με αντίστοιχο σχολείο της Πολωνίας!
etwinning th

NHP prwti gnwrimia 20 21 015 Ημέρα γνωριμίας στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Έξω από τα ελληνικά σύνορα, στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο Τιράνων, τα μαθήματα ξεκίνησαν δυναμικά, με περισσότερους μαθητές από κάθε άλλη χρονιά, πράγμα που αποδεικνύει την αυξανόμενη αναγνώριση της ποιότητας τού εκεί σχολείου μας –αρκεί να σημειωθεί το πρωτοφανές ποσοστό 80% «άριστα» που πέτυχαν οι μαθητές του Αρσακείου Τιράνων στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα αλβανικά πανεπιστήμια!

tirana1
Άποψη τάξης από το Αρσάκειο Τιράνων

Τέλος, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, είχαμε τις πρώτες διακρίσεις για τα σχολεία μας, και οι δύο από τα Γιάννενα: οι μαθητές του Γυμνασίου που είχαν συμμετάσχει σε πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας έλαβαν πιστοποίηση Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων (ESP) κατόπιν αυστηρών και δύσκολων εξετάσεων (100% επιτυχία!) από το αρμόδιο Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ενώ στο Δημοτικό απονεμήθηκε για μία ακόμη φορά Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από τη συμμετοχή σε πρόγραμμα e-Twinning, η οποία απονέμεται σε έργα e-Twinning που διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο ποιότητάς τους και πληρούν μια σειρά από κριτήρια!

sen skills
Η πιστοποίηση ESP χρειάζεται σκληρή μελέτη, αλλά οι μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων είχαν 100% επιτυχία!

etwinning ioa
Ακόμη μία Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στο Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων