e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Σημαντική διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας: θα πληροφορηθούν για τις εξελίξεις στη Γενετική Μηχανική, θα εξοικειωθούν με την ορολογία της Βιολογίας, θα γνωρίσουν τεχνικές της Μοριακής Βιολογίας, θα δουν στην πράξη το φορητό εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και θα ενημερωθούν για τα επαγγέλματα των επιστημών Υγείας και των Θετικών Επιστημών.


T
ο Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου Πατρών, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και ο Συντονισμός των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας διοργανώνουν διημερίδα με τίτλο «Βιοεπιστήμες και Εξατομικευμένη Ιατρική με την Εκπαιδευτική Διαδικασία 2MoBiL» στις 18-19 Νοεμβρίου 2021 στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών (1η ημέρα) και στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων Πατρών (2η ημέρα).

Σκοπός είναι η έμπρακτη εξοικείωση των μαθητών με την ορολογία που διδάσκονται στη Βιολογία, η γνωριμία με τις βασικές εργαστηριακές τεχνικές της Μοριακής Βιολογίας και η παροχή πρόσθετων πληροφοριών στον επαγγελματικό προσανατολισμό του τομέα των Θετικών επιστημών και των Επιστημών Υγείας. Τέλος. δίνεται έμφαση στη γνωριμία των συμμετεχόντων με το πεδίο της Φαρμακογονιδιωματικής και της Εξατομικευμένης Θεραπείας.

 arsakeio vioepistimes 640

Στόχος διημερίδας:

  • Γνωριμία εκπαιδευτικών και μαθητών στις σύγχρονες εξελίξεις του τομέα της Γενετικής μηχανικής και της ανάλυσης του ανθρώπινου γονιδιώματος.
  • Ενημέρωση των συμμετεχόντων στη Φαρμακογενετική, τη γενετικά καθοδηγούμενη και υποβοηθούμενη χορήγηση φαρμάκων, συνθέτοντας την εικόνα της Εξατομικευμένης Ιατρικής.
  • Διαδραστική επαφή μαθητών και εκπαιδευτικών με την εκπαιδευτική διαδικασία 2MoBil, το φορητό εργαστήριο μοριακής βιολογίας, εφαρμόζοντας σύντομες πειραματικές τεχνικές Μοριακής Βιολογίας, με την καθοδήγηση των μελών του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής.


Η διημερίδα θα περιλαμβάνει:

  1. Εκπαίδευση καθηγητών σε σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούσαν να τις ενσωματώσουν στο διδακτικό τους πρόγραμμα.
  2. Παρουσίαση του εργαστηρίου μοριακής Βιολογίας, Mobile Molecular Biology Laboratory 2MoBil, σε εκπαιδευτικούς και ομάδες μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων.
  3. Συμμετοχή μαθητών με αναρτημένη εργασία (poster) με θέματα σχετικά με τη σύγχρονη τεχνική Βιοτεχνολογίας.

Για τις ανάγκες της διημερίδας συμπληρωματικά θα χρησιμοποιηθούν τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

Κάθε εκπαιδευόμενος/-η ή συμμετέχων/-ουσα θα λάβει ειδική βεβαίωση.

Επισημαίνεται ότι θα εφαρμοστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων κατά της πανδημίας του COVID-19 (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή μοριακό τεστ για τους εκπαιδευτικούς η self-test για μαθητές).

arsakeio vioepistimes poster 1024