e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, με αφορμή τις ζεστές ημέρες τού Ιανουαρίου, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, συζήτησαν και διάβασαν για τον μύθο τής Αλκυόνης που γεννά τα αβγά της τις ηλιόλουστες ημέρες τού Γενάρη.

Στη συνέχεια γνώρισαν περισσότερο το όμορφο πουλί Αλκυόνη μέσα από βιβλία γνώσεων και, τέλος, ετοίμασαν οικολογικές ταΐστρες από καρυδότσουφλα ινδικής καρύδας, γεμάτα με σπόρους, ξηρούς καρπούς, φρούτα και βούτυρο για να βοηθήσουν τα πτηνά τής περιοχής, τα οποία δυσκολεύονται να βρουν τροφή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές τής NASA», που υλοποιείται από τα Αρσάκεια -Τοσίτσεια Σχολεία, με αφορμή την αποστολή "Artemis" τής NASA, η οποία μεταξύ άλλων αναδεικνύει και την περιβαλλοντική πλευρά τού ιστορικού αυτού νέου τεχνολογικού βήματος τής ανθρωπότητας. Η Α΄ τάξη, στο πλαίσιο αυτού τού προγράμματος, ασχολείται με τη θεματική «Ο καιρός μέσα από τη μυθολογία, οι καιρικές συνθήκες στη Γη και στους άλλους πλανήτες».

Η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη δασκάλα τής τάξης κ. Σωτηρία Αρβανίτη.