e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Πληροφορική είναι, κατά κύριο λόγο, η επιστήμη που διδάσκει πώς από τη σύλληψη μιας ιδέας φθάνει κανείς στην υλοποίησή της, με μια σειρά τυπικών λογικών βημάτων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τού διαδικτύου. Ο προγραμματισμός είναι ένα από τα κλειδιά για το μέλλον των παιδιών μας.
Γι’ αυτόν τον λόγο οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (12 – 18 Οκτωβρίου 2015), μια ευρωπαϊκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης τής κοινωνίας στην ανάγκη προετοιμασίας των μαθητών και αυριανών πολιτών για την Πληροφορική τού 21ου αιώνα.
Κατά την πρωινή, λοιπόν, συγκέντρωση τής προσευχής, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, με προβολή παρουσίασης και σύντομη ομιλία από την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Γλέζου Αικατερίνη.
Στη συνέχεια οι μαθητές, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Πληροφορικής και με την επίβλεψη των καθηγητών Πληροφορικής κ. Τζώρτζη Άννας, Ραμπαούνη Δήμητρας και Χρήστου Παντελή, πήγαν στην αίθουσα tablets των Σχολείων τού Ψυχικού. Εκεί, ανά ομάδες εκπόνησαν μια σειρά on line δραστηριοτήτων προγραμματισμού από το www.getcoding.gr. Οι δραστηριότητες έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού, με έναν παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο, βοηθώντας τους να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.