e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 οι μαθητές τού Β΄ Γυμνασίου Αρσακείου Ψυχικού παρουσίασαν την επίσημη εορτή για την εθνική επέτειο τής 25ης Μαρτίου.
Η έμπνευση, η οποία αποτέλεσε και το θέμα τής γιορτής, ήταν η παρουσίαση μορφών τού 21΄, ανθρώπων που με αυταπάρνηση και υψηλό φρόνημα προσέφεραν τη ζωή και την περιουσία τους στον Αγώνα τής Ελευθερίας.
Το θεατρικό δρώμενο τής γιορτής με τίτλο «Να μιλήσω για ήρωες, να μιλήσω για ήρωες…» παρουσίαζε ένα θεατρικό σκηνικό πινακοθήκης μέσα από το οποίο ζωντάνευαν ήρωες όπως η Μπουμπουλίνα, ο Ρήγας, ο Κολοκοτρώνης, η Δέσπω Τζαβέλα κ.ά. Ήρωες που εμφανίζονταν σαν φαντάσματα τής Ιστορίας και κυκλοφορούσαν ανάμεσα σε παιδιά τής σημερινής εποχής, για να τους δείξουν πόσο προσπάθησαν και σε τι πίστεψαν τότε αλλά και πόσο, σε κάθε εποχή και σήμερα ιδίως, ήρωες μπορούν να γίνουν όσοι θέτουν έναν υψηλό στόχο, τον υπηρετούν με συνέπεια και αντιστέκονται στην αδικία και την αυθαιρεσία.
Η γιορτή ξεκίνησε με τον πανηγυρικό λόγο τής κ. Θ. Βλάχου η οποία εξεθείασε τη θυσία των αγωνιστών τού Μεσολογγίου. Την επιμέλεια των κειμένων τής γιορτής είχαν οι φιλόλογοι κ. Χρ.Βασιλάκου, Σ.Κλειδή και  Ξ. Παναγιωτοπούλου, ενώ τη διδασκαλία των κειμένων και τη σκηνοθετική επιμέλεια τού θεατρικού είχε η θεατρολόγος κ. Ε. Κορρέ.
Το θεατρικό δρώμενο πλαισιώθηκε από τα τραγούδια τής χορωδίας τού Γυμνασίου μας, την ευθύνη τής οποίας είχε η μουσικός κ. Κ. Γύφτουλα.
Στο τέλος τής γιορτής οι μαθητές παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από διάφορα νησιά τής Ελλάδος, τους οποίους δίδαξε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Π. Βασιλειάδου.
Τέλος, την επιμέλεια των σκηνικών ανέλαβε η καθηγήτρια Εικαστικών κ. Β. Χατζηλάκου και τη διαμόρφωση και προβολή των εικόνων η κ. Δ. Ραμπαούνη.
Τη γενική επιμέλεια τής γιορτής είχε η Διευθύντρια κ. Σ. Γρατσία.