e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Εικοσιοκτώ (28) μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης».

Ο Διαγωνισμός «Αριστοτέλης» 2023 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 με την ευθύνη τού Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τής Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγητές Φυσικής κ. Αντωνία Βασιλάκη, Χρήστος Γεωργίου, Θεόδωρος Μεταλληνός και Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας ευρύτερο τού σχολείου τους, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραιτήτως ερωτήσεις πειραματισμού και επεξεργασία πειραματικών μετρήσεων, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές τής εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες και οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα θέματα των προηγούμενων Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων Φυσικής με τις λύσεις τους, καθώς και τα ονόματα των πρωτευσάντων μαθητών στους προηγούμενους Διαγωνισμούς. 

Επίσης, αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και οι οδηγίες για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής.