e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία το τρίτο μέρος τής εκδήλωσης με τίτλο "Ημέρες Σταδιοδρομίας".

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής τού θεσμού τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Σχολείο μας και πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Στις "Ημέρες Σταδιοδρομίας" τού β΄ τετραμήνου (οι Ημέρες Σταδιοδρομίας τού α΄ τετραμήνου είχαν λάβει χώρα στις 25 και 27 Νοεμβρίου 2023) προσκλήθηκαν 4 γονείς μαθητών/-τριών, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες τής Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς  και τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Σκοπός τής προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας για τον κόσμο των επαγγελμάτων, ώστε να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη

Στις "Ημέρες Σταδιοδρομίας" συμμετείχαν οι ακόλουθοι ομιλητές:

κ. Μιχαήλ Ελευθεράκης, Project Manager at IndiGG - World’s largest Web3 Gaming DAO

κ. Δημήτριος Μανδήλης, Global Project Manager, Pharmaceutical Clinical Trials

κ. Νικόλ Παπαδοπούλου, Graphic Designer

κ. Μιχάλης Τσόχος,  δημοσιογράφος

Όσον αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής τής εκδήλωσης, στην αρχή κάθε ομιλητής έκανε μια εισήγηση διάρκειας 15 έως 20 λεπτών, με την οποία μετέφερε στους μαθητές, με τη βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, προσφέροντάς τους χρήσιμες πληροφορίες, σχετικά με τον επαγγελματικό του χώρο.

Στο τέλος, όταν ολοκλήρωσαν τις εισηγήσεις τους οι ομιλητές, ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά, την οποία συντόνισαν οι καθηγητές Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και Κατερίνα Σουφλιά.
σε όλους τους ομιλητές τού πάνελ, αλλά και να διατυπώσουν τις απορίες τους σχετικά με συγκεκριμένα σημεία των ομιλιών που άκουσαν και τους προβληματισμούς τους σχετικά με μέλλον τους.

Αδιαμφισβήτητα, οι  "Ημέρες Σταδιοδρομίας"  υπήρξαν ιδιαιτέρως ευεργετικές για τον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών μας.
Ταυτόχρονα αποτέλεσαν ένα σημαντικό κίνητρο ενίσχυσης τής μαθησιακής τους προσπάθειας και μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα των μαθημάτων.  

Την επιμέλεια τής εκδήλωσης είχαν οι  Διευθύντριες των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου και Σοφία Γρατσία, ενώ την ευθύνη τής οργάνωσής της έχουν οι καθηγητές-Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και Κατερίνα Σουφλιά.