e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μαθητές και μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν, για 5η συνεχόμενη χρονιά, στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, με την υποστήριξη και καθοδήγηση τής καθηγήτριας και Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Κατερίνας Σουφλιά.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement και σε αυτόν λαμβάνουν μέρος μαθητές 15-18 ετών.

Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας είναι ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο, έτσι, ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και, παράλληλα, να τους δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικειώνονται με την έννοια τής κοινωνικής καινοτομίας και, παράλληλα, αναπτύσσουν τις δικές τους δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 2 στάδιατο στάδιο τής ευαισθητοποίησης, κατά το οποίο με τη βοήθεια τής καθηγήτριάς τους, όλοι οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν για τη φύση, τη λειτουργία και τη δυναμική των κοινωνικών επιχειρήσεων μέσα από τη μελέτη case studies/μελέτη περιπτώσεων κοινωνικών επιχειρήσεων, και το στάδιο τού διαγωνισμού, κατά το οποίο, όσοι μαθητές επιθυμούσαν, κατασκεύασαν και ανέπτυξαν την επιχειρηματική τους ιδέα, που είχε κύριο σκοπό την επίλυση-αντιμετώπιση ενός κοινωνικού προβλήματος.

Στην πρώτη φάση τού διαγωνισμού (Φεβρουάριος 2023) 4 ομάδες μαθητών/-ριών μας κατέθεσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και 1 από αυτές προκρίθηκε στη δεύτερη φάση, με τις 20 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες (5 ομάδες Γυμνασίων και 15 ομάδες Λυκείων) στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο αυτό στάδιο η ομάδα καλείται να δημιουργήσει τον επιχειρηματικό της καμβά. Η ομάδα "Eco-Greeks", που προκρίθηκε για την επόμενη φάση, αποτελείται από τις μαθήτριες (αλφαβητικά): Βαγγελάτου Σταυρούλα, Βαφειάδη Εμμέλεια, Δαβάκη Μαρία και Ιωαννίδη Μάρθακαι, οι οποίες δημιούργησαν την επιχείρηση "AidUp", μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Η ομάδα θα μπει σε διαδικασία e-mentorship και, με τη βοήθεια ενός στελέχους-εθελοντή τής NN Hellas, οι μαθητές  θα προετοιμαστούν για την επόμενη φάση (Απρίλιος 2023).

Τον Μάιο θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος τελικός διαγωνισμός, στον οποίο θα συμμετάσχουν οι 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

image001