e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 15οι Αρσάκειοι Ρητορικοί Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στα Αρσάκεια Θεσσαλονίκης, στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2024.

Στο αγώνισμα των Διττών Λόγων οι 2 ομάδες τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κατέλαβαν στους προκριματικού γύρους τη 2η και την 3η θέση, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να αναμετρηθούν μεταξύ τους στον ημιτελικό γύρο τού αγωνίσματος. Η νικήτρια ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές και τις μαθήτριες Γκόρτσου Αικατερίνη, Μήνα Κωνσταντίνα, Μπουγά Μαρία-Αγάπη, Πανίδη Άγγελο και Τζιτζινάκη Αικατερίνη, εξασφάλισε με 4 νίκες τη θέση της στον τελικό τού αγωνίσματος, όπου συνάντησε την ομάδα τού Γυμνασίου των διοργανωτών των αγώνων. Έπειτα από γόνιμη λεκτική αναμέτρηση κατέλαβαν τη 2η θέση. Η 2η ομάδα τού Σχολείου, αποτελούμενη από τους μαθητές και τις μαθήτριες Ζιώγο Νικόλαο, Καδόγλου Αλεξία, Οικονόμου Άρη, Παπαθεοδώρου Μαρία-Φραντζέσκα, Φίλη Δημήτριο, κατέλαβε την 3η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 14 ομάδων.

Στο αγώνισμα τής Νοηματικής Ανάγνωσης έφτασαν στον ημιτελικό 3 μαθητές, από τους 6 συμμετέχοντες, οι: Μπίσυλλα Ελένη, Παπαθεοδώρου Μαρία-Φραντζέσκα και Τριανταφυλλόπουλος Ιωάννης. Η μαθήτρια Παπαθεοδώρου Μαρία-Φραντζέσκα έφθασει στον τελικό και κατ'ελαβετην 3η θέση ανάμεσα σε 40 συμμετοχές. Τέλος, στα αγωνίσματα τού Προτρεπτικού και τού Αυθόρμητου Λόγου οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια για την παρουσία τους.

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι προπονήτριες και υπεύθυνες τού ομίλου Ρητορικής κ. Μαρία Γραμματικού και Αθηνά Καραβασίλη, σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια και απόφοιτο των Αρσακείων κ. Μαρία Βλαχοπούλου, οι οποίες συμμετείχαν στους αγώνες και ως κριτές.

Την αποστολή συνόδευσαν ακόμη η Διευθύντρια κ. Σοφία Γρατσία-Ορφανού και η καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Σουφλιά, οι οποίες συμμετείχαν στους αγώνες και ως κριτές.

Οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν τα παιδιά από αυτή την εποικοδομητική ρητορική τους συνάντηση έχουν ανεκτίμητη αξία και οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους 16ους Ρητορικούς Αγώνες!